לפני ימים אחדים שלח ארגון השמאל הקיצוני, המכונה "עמותת רופאים לזכויות אדם" משלוח תרופות חירום לביה"ח שיפא, ביה"ח המרכזי ברצועת עזה. אנשי העמותה נכנסו לרצועת עזה ונפגשו עם שר הבריאות הפלסטיני



לדברי אנשי הארגון, הצורך בתרופות נוצר בשל המשבר החריף שיצרה ישראל ברשות, במונעה את העברת הכספים ובשל הלחץ בין לאומי שהיא מפעילה על המדינות התורמות לעשות כן. במשלוח היו תרופות חיוניות שאזלו במחסני משרד הבריאות הפלסטיני ובעיקר חומרי הרדמה הנדרשים לבצוע ניתוחים. את המשלוח העבירו לשיפא נציגי העמותה, אשר נכנסו לרצועה יום קודם.



התרופות נרכשו באמצעות תרומות שנאספו מתורמים פרטיים וקרנות התומכות בעמותה, וכן מתוכנן משלוח נוסף לבית החולים רפידיא בשכם בימים הקרובים.



במהלך שהייתם ברצועת עזה ערכו אנשי השמאל הקיצוני סדרת פגישות עם עמיתיהם הפלסטינים בארגונים שונים. בנוסף, נפגשו עם שר הבריאות הפלסטיני ד"ר באסם נעים. בפגישה ביטא השר את הוקרתו לפעילות של הארגון במהלך החודש האחרון. הוא ציין כי "עמותת רופאים לזכויות אדם" מוערכת על ידי כל גורמי הבריאות הפלסטינים ללא קשר להשתייכותם הפוליטית.



במהלך ביקורם ברצועת עזה התרשמו נציגי העמותה מן המצב שם, ולטענתם, תושבי עזה נתונים במצוקה חריפה בשל המצב הביטחוני הרעוע, התדרדרות המצב הכלכלי והמשבר שעוברת הרשות הפלסטינית בשל הפסקת הסיוע הבין לאומי והפסקת העברת כספי המיסים, אותם גובה עבורה ישראל.



הארגון קורא למדינת ישראל "לקחת אחריות מלאה על תוצאות מעשיה בשטחים הכבושים, ובהתאם להוראת הדין הבין לאומי לספק מיידית ובאופן מלא את כל הצרכים האזרחיים של האוכלוסייה הכבושה".