עריכה



תוכנית סאטירית, ששודרה בלבנון בערוץ הטלוויזיה LBC מתחה ביקורת נוקבת על ה"חזבאללה". במוקד הביקורת, עמדו ירי ה"קטיושות" לעבר ישראל, התרברבות ה"חזבאללה" בדבר יכולתו לקיים "מאזן הרתעה" עם ישראל וטענתו כי הוא פועל ל'שחרור' חוות שבעא.

התוכנית, עוררה גל מהומות בקרב בני העדה השיעית, והסדרה, שבמסגרתה שודרה התוכנית, הורדה עד מהרה מהמסך. המל"מ מדווח כי פרשה זו שבה וחידדה את חילוקי הדעות העמוקים בין מוקדי הכוח הלבנוניים באשר לאופיו ולזהותו של ה"חזבאללה".

הקואליציה האנטי-סורית בלבנון דורשת לפרק את ה"חזבאללה" מנשקו בעוד ה"חזבאללה" מנסה להצדיק את קיומו כארגון חמוש אשר "מגן" על לבנון, פועל ל"שחרור" "חוות שבעא", מנהל מדיניות פיגועים משלו נגד ישראל ומשמר "מאזן הרתעה" (בראייתו) מול ישראל.



מזכ"ל ה"חזבאללה", חסן נצראללה ובכירים נוספים בארגון מיהרו להרגיע את הרוחות ופרסמו פניה למפגינים להתפזר . אישים לבנוניים בכירים כגון הגנרל מישל עון, המופתי הסוני וחברי פרלמנט הביעו את תמיכתם בנסראללה בהדגישם כי המדובר בסמל לבנוני לאומי ודתי שאין לפגוע בו. לעומת זאת, כוחות "ה-14 במרץ", הקואליציה של תומכי "הסדר החדש", מתחה ביקורת על ההתפרעויות וטענו כי ה"חזבאללה" פגע בחופש הביטוי.