שרות ההדרכה במשרד החקלאות פתח קורס להכנת גבינות. בקורס, המתקיים בחוות "כרי דשא" שלשפת הכנרת, משתתפים 25 מגדלי בקר, עזים וכבשים וכן חברי מושבים וקיבוצים מצפון הארץ המפעילים צימרים ומרכזי ביקור ומעוניינים להתמחות בהכנת גבינה ביתית.

בקורס, הנערך מדי יום שלישי בשעות אחר הצהריים, נערכות הרצאות וכן תרגול מעשי של הכנת גבינות. המשתתפים מתחילים את הכנת הגבינה החל משלב חומרי הגלם במפגש ומשלימים את ההכנה במהלך השבוע בבתיהם. למפגש הבא מביאים המשתתפים את עמל כפיהם לצורך טעימות וקבלת משוב.

הקורס מקיף מגוון של גבינות פופולריות ולצידן גבינות מיוחדות המאפיינות את הגליל: קממבר, ריקוטה, צפתית, גבינה רכה למריחה וגבינה צ'רקסית. המשתתפים לומדים כיצד להכין אותן החל מחומר הגלם ועד למוצר הסופי. כן לומדים המשתתפים כיצד לפסטר את החלב, על התקנים הישראלים בנוגע לגבינות ועל מחלות בעלי חיים.

רכזת ההדרכה במחוז הצפון של שרות ההדרכה, מירי פלח, אמרה שהקורס זכה להתענינות גדולה, בעיקר בשל הגידול במודעות הציבורית לגבינות המיוחדות והחיפוש של חקלאים בצפון הארץ אחר מקורות פרנסה משלימים. לדבריה, רק גוף הדרכה ציבורי יכול לקיים קורס ברמה מקצועית גבוהה שנותן מענה אמיתי לצרכי התעסוקה של החקלאים.