ברחבי הארץ נודדת בימים אלה גלריית אומנות נודדת שייחודה הוא בהיותה הגלריה הכתומה – גלריית אומנות של יוצרים מעקורי גוש קטיף.



על היוזמה מספרת אחת העומדות מאחוריו דבי רוזן מי שבעבר כיהנה כדוברת גוש קטיף . "הרעיון היה להציג את העבודות של האמנים בפני הקהל שתמך בנו", היא אומרת ומספרת על ביקוש רב להצגת התערוכה במקומות שונים.



את מסעה החלה הגלריה בכינוס הליכוד העולמי בשבוע שעבר במלון היאט בירושלים. בכנס זה זכו האמנים ויוזמי הגלריה לקהל אוהד שהביע התעניינות רבה בתכני הגלריה ואף רכשו מהיצירות שבה.



"הגלריה היא פן נוסף שבו אנחנו יכולים להציג את עצמנו בפני הקהל שמתעניין בגורלנו ובכך להראות את עצמנו באופן החיובי של יצירה", היא אומרת. "התערוכה לא מתמקדת במה שהיה בגוש קטיף דווקא אלא ביצירה ובחיים שבהם בחרנו".



רוזן מספרת על העבודות המאופיינות במגוון נושאים ותחומים – עבודות זכוכית, ציור, יודאיקה ועוד. לפי שעה בשל מצוקת מקום באתר הקראוונים בניצן התערוכה מאופסנת ומוצאת לאור על פי הביקוש. לדבריה אירועים שונים הזמינו את התערוכה להציג את המוצגים אולם על פי הביקוש התצוגה צפויה להתרחב.



רוזן התייחסה גם להקמת מוקד החירום במועצה האזורית אשכול. רוזן ממליצה לאנשי אשכול ללמוד מהניסיון הרב והכואב אותו חוו אנשי גוש קטיף במשך שנות ההתמודדות עם הטרור ואיומיו. "הניסיון הרב שצברנו יכול ללמד על פיגועים המוניים. לצערנו הם למדו עכשיו שאין ברירה. ועד כמה שלא נרצה לחשוף את התופעה שהטרור הגיע אליך הביתה, צריך לתת לתושבים את התחושה שהנושא הביטחוני מטופלן. אנחנו לא גרים בשוויץ".