רק מחקר אחד, בחן את הקשר בין צריכת הביצים ומחלות לב, ואף הוא לא מצא שום קשר בין שני הדברים, אם כי בחולי סוכרת נמצאה שכיחות מוגברת של מחלת לב בקרב אלו שאכלו ביצה כל יום בהשואה לאלו שאכלו ביצים לעיתים נדירות. כך דווח באתר סטרמד.
המסקנה המעשית היא שעדיף לאכול ביצה אחת ליום מאשר לצרוך שומנים המכילים חומצות שומן רוויות או אילו מטיפוס TRANS.
לאילו שבכל זאת מודאגים ממולץ לאכול את חלמון הביצה - הצהוב של הביצה המכיל כמות מופחתת של כולסטרול.
קצת עובדות על ביצים:
* ביצים הם מקור מצוין לחומרים מזינים. כך למשל ביצה אחת מכילה 6 גרם חלבון וחומצות שומן בלתי רוויות.
* ביצה היא מקור מצוין לכולין - choline - הקשור לשמירה על הזיכרון.
* בביצה ניתן למצוא - lutein and zeaxanthin - הקשורים להגנה על הראיה.
* בביצה אחת יש 212 מ"ג כולסטרול. כמות גדולה מזו ניתן למצוא רק בכבד, סרטנים ובשר ברוז.
ובאשר לאמונות התפלות או למיתוסים הבלתי מבוססים:
* הואיל וביצה עשירה בכולסטרול הרי האמונה הרווחת היא שכל הכולסטרול הזה מתרבד בכלי הדם.
מסתבר שלא מניה ולא מקצתיה. רק חלק קטן מהכולסטרול מגיע למחזור הדם, כשעיקר הכולסטרול התזונתי מקורו בצריכת שומנים רווים ושומנים מטיפס TRANS.
* ההנחה הרווחת היא שאכילת ביצים אינה טובה ללב.