אמש, סמוך לשעה 20:30 נפגעה ספינת חיל הים מדגם סער 5, כשהיתה במרחק של כ-16 ק"מ ממערב לחוף. בספינה פרצה דליקה באזור מנחת המסוק, שכובתה כעבור זמן קצר. הפגיעה גרמה נזק גם לכושר ההיגוי של הספינה. על סיפונה של ספינת הטילים היו באותה עת כ-80 חיילים. הבוקר היא חזרה לבסיס חיל הים בחיפה.
מפקדי הספינה ספרו את החיילים ומצאו כי ארבעה חיילים נעדרים לאחר זמן מה נמצא אחד החיילים: סמ"ר טל אמגר בן 21 מאשדוד. הותרו לפרסום שמות שלושת החיילים הנעדרים: סמל יניב הרשקוביץ, בן 21 מחיפה, רב"ט שי אטיאס, בן 19 מראשל"צ ורס"ב דב שטרנשוס, בן 37 מכרמיאל.
ראש מספן ים, תת אלוף נועם פייג, אמר במסיבת עיתונאים כי ספינת הטילים מצוידת במערכת יירוט טילים שמסוגלת לפעול באופן אוטומטי ליירוט כל טיל או כלי טיס שמתקרב אליה. אלא שהספינה פעלה במרחב שהיה מלא בכלי טיס של חיל האוויר ולכן נמנעו בחיל הים מלהפעיל את מערכת היירוט האוטומטית , פייג הוסיף כי לחיל הים לא היה מידע על כך שבידי חיזבאללה מצויים טילים מהסוג שפגע בספינה.
ביום ראשון בצהריים הודיע צה"ל כי תם הליך זיהוי גופות החיילים שנהרגו בתקיפת הסטי"ל. הודעה נמסרה למשפחותיהם.