בעקבות המלחמה בצפון והפגיעה הקשה באתרי התיירות באזור, נערכה אתמול בטבריה ישיבת חירום בין נשיאות התאחדות המלונות בישראל למלונאי טבריה, נהריה, חיפה, ובתי הארחה והקיבוצים באזור.



ברוח ימים אלה, נאלצו המשתתפים במהלך הישיבה לרדת למקלט עקב הפגזה על האזור.



אבי זנדברג, יו"ר התאחדות מלונות טבריה מסר כי "בישיבה הוחלט לתת עדיפות עליונה לבקשת מימון מיידי מהמדינה לתפעול שוטף על בסיס הפסד הכנסות. כמו כן סוכם שתעשה פנייה נוספת למשרד האוצר על מנת שיטופל נושא מימון האשראי הבנקאי מאחר והפעילות הכלכלית במלונות התמוטטה לחלוטין, והמנהלים זקוקים למימון כאוויר לנשימה".



משתתפי ישיבת החירום סיכמו על פעילות משותפת בין כל הגורמים בסיוע של התאחדות המלונות הארצית ומחר ייפגשו בטבריה עם שר התיירות, יצחק הרצוג כדי למצוא פתרון למצוקה הקשה.



למרות המשבר, מאמצי השיווק התיירותי של מדינת ישראל יימשכו, על מנת לא לחזור על טעויות העבר ועל סמך ניסיונם המוצלח של מדינות אשר שרדו מצבי משבר.



זנדברג סיכם את המפגש ואמר ש"המצב חמור ביותר, ואנו חייבים לפתור את הבעיות בטווח הקצר ביותר על מנת שאזור הצפון לא יתמוטט מבחינה כלכלית. בגליל ובטבריה ישנם אנשים חזקים שעברו תקופות קשות, אך משבר זה מחייב אספקת חמצן מיידית על מנת שנוכל לשרוד".