ישראל לא תחזור למצב שהיה לפני האירועים כאשר היה איום על בטחונם של אזרחי ישראל, כך אמר רה"מ אולמרט בפגישתו עם הממונה על יחסי החוץ והבטחון באיחוד האירופי חוויאר סולאנה. אולמרט הדגיש כי ישראל תנהל את הלחימה נגד החיזבאללה כל זמן שיידרש כדי להחזיר את החיילים החטופים וכדי ליישם את החלטה 1559 במלואה וליישם את המתווה שנקבע בהחלטת גי-8: החזרת החיילים החטופים ללא תנאי, פירוק החיזבאללה והפסקת האיום של ירי הטילים על ישראל, פריסת צבא לבנון לאורך הגבול עם ישראל והחלת הריבונות של ממשלת לבנון על כל שטחי לבנון.

הפעולות מעזה ולבנון שהציתו את האירועים האחרונים באזור הן פרובוקציה של ארגוני הטרור בעידוד ובמעורבות של סוריה ואיראן שרצו להסיט מעליהן את תשומת הלב של הקהילה הבינלאומית, הוסיף אולמרט. הוא ציין כי ישראל מתכוונת להמשיך לרדוף את הטרוריסטים ומסייעהם בכל מקום ויש לפעולה זו תמיכה ציבורית רחבה בישראל.

לשכת רה"מ מציינת בהודעתה כי סולאנה הביע הזדהות עם אזרחי ישראל והסבל שהם עוברים כתוצאה ממתקפת החיזבאללה וחיזק את ידי רה"מ בתקופה הקשה. עוד נמסר כי השנים שוחחו על הנושא הפלשתיני והאיראני.

הקבינט המדיני בטחוני החליט בתום כינוסו הבוקר כי "הלחימה האינטנסיבית נגד החיזבאללה תמשך כולל פגיעה בתשתיות הארגון ומפקדותיו, ביכולותיו המבצעיות. בתשתיות אמצעי הלחימה ובראשי הארגון. מתוך מטרה להחזיר את החיילים החטופים לישראל, להפסיק את ירי הטילים על הישובים ומטרות ישראליות ולהסיר איום זה מעליהם".