הנשיא מובארק מפיח תקווה מחודשת בפרשת חטיפתו של החייל הישראלי רב"ט גלעד שליט ע"י החמאס. בראיון לשבועון המצרי "אל-מוצאוור" (20 ביולי) אומר מובארך, כי קיימת "אפשרות להגיע להסכם בתקופה הקרובה" בפרשת גלעד שליט, אשר על פיו ישראל תתחייב שלא לפעול צבאית בתוך שטח רצועת עזה ותשחרר מספר משמעותי של אסירים פלשתינים.
מאמצי התיווך הקודמים של מצרים נכשלו לפני כשבועיים, הגם שהיו על סף סיכום בין הצדדים. הנשיא מובארק האשים בפומבי גורמים בחו"ל בסיכול טיוטת ההסכם שהביא לאישור הצדדים. הוא כיוון להנהגת החמאס בחו"ל ולסוריה שלחצו על ההנהגה הפלשתינית ברצועת עזה לדחות את ההצעה ולהתעקש על קבלה מוקדמת מישראל של מספר האסירים שבכוונתה לשחרר, הקטגוריות לשחרורם ועל שחרורם במקביל להחזרת החייל.
בחמאס יש חילוקי דעות בשאלה אם להסכים למהלך עם ישראל בנפרד מחיזבאללה. מחמוד רומחי מבכירי החמאס בגדה מסתייג בראיון ל"אל-חיאת" הלונדוני (20 ביולי) מהצעה כזו מחשש שמא יהיה בכך מסר נגד חיזבאללה ודווקא בשעתו הקשה במלחמה עם ישראל. לפני למעלה משבוע פרסמה החמאס הודעה רשמית בה היא קוראת לחיזבאללה לסכם על עקרון של עסקה משותפת פלשתינית לבנונית לחילופי אסירים עם "הישות הציונית". "הגיע הזמן לעסקה רצינית ואמיתית שתשים קץ לסבל של רבים מאחינו ובנינו האסירים הפלשתינים והערבים הנמצאים בכלא הכיבוש הציוני", נאמר בהודעת החמאס.
אמש ניסה דובר החמאס, סאמי אבו זוהרי, בראיון ל"אלקודס אלערבי" (19.7.06), בניגוד לקו הרשמי של התנועה, לבדל במשתמע את המו"מ לשחרור אסירים פלשתינים תמורת החזרת החייל החטוף רב"ט גלעד שליט, מהמו"מ העתידי בין ישראל לחיזבאללה על שחרור שני החיילים הישראלים שנחטפו על-ידי הארגון. אבו זוהרי ציין, כי עד כה לא הועלתה כל הצעה מצד חיזבאללה לנהל במשותף את המו"מ לשחרור החיילים הישראלים. הוא סרב להתייחס לעמדת התנועה לאפשרות כזו עוד הצעה לא הובאה לפניה באופן רשמי. הוא האשים את ישראל באחריות להקפאת המגעים בסוגית חילופי האסירים בתמורה להחזרת החייל הישראלי.