סמ"ר קובי סמילג הי"ד בן 20 מרחובות סגן לוטן סלוין, בן 21 מחצבה נהרגו בקרבות אתמול (ב') בבינת ג'בל שבבגזרה המערבית בדרום לבנון.
בתקרית נפצעו שני חיילים נוספים באורח קשה, חמישה באורח בינוני ושבעה באורח קל.
הקצין נהרג לאחר שטיל נגד טנקים פגע בטנק מרכבה "סימן 4" שהגיע לחלץ את הפצועים מקרב קודם. זמן קצר אחר כך עלה טנק נוסף בגדוד על מטען רב עוצמה שגרם למותו של חייל. בקרב נפצעו כאמור עוד כ-18 לוחמים. בין הפצועים סא"ל גיא מפקד גדוד שריון וקצין המבצעים של הגדוד שנפצע באורח קשה.
בינת ג'ביל עיירה בת כ 40 אלף תושבים מרביתם שיעים, נחשבת למעוז מרכזי של החיזבאללה.
נזכיר כי אמש הותר לפרסום כי שני טייסים מצוות 'אביר' נהרגו בהתרסקות מסוק אפאצ'י של צה"ל. המסוק התרסק בשטח ישראל בגליל העליון מסיבה לא ברורה. ההערכה הראשונית הייתה שהמסוק הסתבך עם כבלי מתח גבוה במהלך ההמראה, אולם נבדקות אפשרויות אחרות להתרסקות. כוחות כיבוי הוחשו למקום וניסו להשתלט על הדליקה שפרצה בחורש אליו נפל המסוק. הפעילות נעשתה במשנה זהירות בשל החומרים הדליקים והנפיצים שהיו במסוק.