בעדכון כשרות מיוחד שהוציאה היחידה הארצית לאכיפת חוק איסור הונאה בכשרות של הרבנות הראשית בישראל נמסר כי קיימים זיופים בתוצרת החקלאית של המותג קטיף.

 בעדכון נכתב כי "מנתונים שנמסרו לנו על ידי מחלקת הכשרות ברבנות נתיבות, המכון להנחלת הלכה בראשות הרב משה ויא, ומפרסום של המכון לחקר החקלאות על פי התורה בראשות הרב אפרתי, עולה כי הוסרה הכשרות מחברת "תנובות קטיף מהדרין" מאזור התעשייה בנתיבות, לאחר שלא עמדו בנהלי הכשרות כנדרש".



בעדכון הודרכו הצרכנים כי מעתה אין לקנות בשום אופן תוצרת מחברה זו, המוצגת ככשרה על מנת שלא להיכשל.



בעדכון הזהירה הרבנות גם מפני ערבוב בין מוצרי פרווה וחלב בקונדיטוריות ברשתות השיווק, נכתב כי "לאחרונה אירעו מספר מקרים בהם שווקו מוצרי מאפה ובצקים במחלקת הקונדיטוריה ברשתות שיווק, אשר נשאו ציוני כשרות פרווה במקום חלבי, ואלמלא המשגיח המקומי הייתה נגרמת תקלה חמורה לציבור".



הרבנות ביקשה מהציבור ומהרבנים מדריכי המשגיחים, להנחות את משגיחי הכשרות "לפקוח עיניים" על כל תהליך קליטת התוצרת במחלקת האפייה, "תוך שימת דגש והקפדה על הפרדה בין פרווה לחלבי בהתייחס למוצרים".