השגיאה הקולוסאלית שעשתה ישראל בתחילת הלחימה מונעת ממנה יצירת שינוי במאזן הכוחות ובכללי המשחק בלבנון או לכפות את סדר יומה הצבאי פוליטי, אומר המזרחן ד"ר דוד בוקעי בראיון לערוץ 7. יחד עם זאת ישראל, לדבריו, הפיקה את לקחי הימים האחרונים והכינה מערך אחר לחלוטין למלחמה בחיזבאללה. "עכשיו ישראל מכינה עצמה בצורה טובה ללוחמת גרילה והיא העבירה דיסקט".



השגיאה הקולוסאלית היתה בכך שכאשר סדרת המטוסים הראשונה נכנסה לתוך לבנון, היא הפציצה תשתיות ושדות תעופה ולא הגיעה לרובע דאחייה כדי לחסל את כל ההנהגה והפיקוד של החיזבאללה כולל נסראללה. באותה שעה שהתה ההנהגה במשרדיה ברובע ואיש מהם לא ציפה לתגובה כה עזה מצד ישראל, הוא אומר. את זה ישראל היתה צריכה לנצל בשעה הראשונה ובפעולה הראשונה, ובכך היתה משנה את תמונת המלחמה. גם אם מפקדי השטח של החיזבאללה היו ממשיכים לשגר קטיושות החיזבאללה היה דועך. דבר זה הוחמץ.



יחד עם זאת, נסראללה מוחלש ונאומו "העלוב" אתמול, בו במשך 22 דקות איים בין היתר להפציץ בטילים ערים נוספות במרכז הארץ, מעיד על מצבו. בוקעי אומר כי בנאום מתייחס נסראללה לתבוסה הקרובה של החיזבאללה ומשדר קולות ייאוש וקריאות לפתרון. הוא היה רוצה להגיע להפסקת אש. נסראללה לדבריו הזכיר את ארה"ב ואת העובדה שהיא 'שותפה' ולכן הוא "לא יכול להתמודד גם מול ישראל וארה"ב". למעשה נסראללה מדבר על הפסקת אש כי הוא יודע שישראל נערכת למתקפת נגד.



האירוע מהבוקר בכפר כנא יכול להביא לזירוז הליך של הפסקת אש כיון ש"תמונות של ילדים זו תמיד בעיה קשה". כיון שישראל להערכתו איבדה את היכולת לכפות הסדר צבאי מדיני לטעמה היא יכולה להביא לכך שהחיזבאללה יהיה חסר יכולת אופרטיבית. ישראל לדבריו צריכה להבהיר עתה לארה"ב כי היא חייבת להמשיך בלחימה כדי למנוע מהחיזבאללה להפוך לכוח אופרטיבי משמעותי.



בסוגיה הסורית בוקעי מפתיע. מצד אחד הוא אומר כי לישראל אסור לפתוח חזית עם סוריה אלא אם כן היא תתאם פתיחת מערכה נרחבת יותר עם ארה"ב. יותר מכך ישראל צריכה להעביר לנשיא סוריה בשאר אסאד מסרים וערבויות שאין בכוונתה לפתוח במלחמה נגדו בתקווה שהדבר ירגיע אותו "הוא עצבני, רגיש וחסר נסיון וזקוק לחיזוקים", אומר בוקעי. מצד שני, הוא סבור כי ניתן ליצור מציאות חדשה בפוליטיקה הלבנונית על ידי מתן מנדט לסוריה לכפות סדר בלבנון. "אין שחקן אחר לא פנימי וגם לא בינלאומי שיהיה מוכן לעשות את העבודה 'המלוכלכת' למנוע מהחיזבאללה לפעול בדרום לבנון".

להאזנה לראיון