מקורות ברש"פ המעורים במגעים לשחרור החייל הישראלי החטוף, רב"ט גלעד שליט, מוסרים ("אלמוסתקבל", 31 ביולי), כי המו"מ בעניינו הגיע בימים האחרונים לנקודת ההכרעה. לדבריהם ההסכם המתגבש כולל את הנקודות הבאות:
א. שחרור גלעד שליט
ב. הפסקת שיגור רקטות לעבר ישראל וביצוע פיגועי התאבדות
ג. הסגת כוחות צה"ל משטחי הרשות הפלשתינית
ד. שחרור אסירים בשלושה שלבים: 50 אסירים בסוף חודש אוגוסט, 200 בשלב השני ו- 250 בשלב השלישי. ישוחררו נשים, נערים מתחת לגיל 18, אסירים שריצו תקופות מאסר ארוכות ומנהיגי ארגונים פלשתיניים.
לדברי מקורות אלה, תורכיה, סעודיה, מצרים, רוסיה וצרפת העבירו לצד הפלשתיני ערבויות לכך שישראל תבצע את חלקה בעסקה. ארה"ב נתנה את ברכתה להסכם המתגבש משום רצונה למנוע את כריכת המו"מ בעניינו של גלעד שליט עם המו"מ לשחרור החיילים הישראלים שבידי חיזבאללה.
לאחר אישור ההסכם צפויה להתפרסם הודעה אשר תקרא להנעת תהליך השלום בין הצדדים ולשחרור כספי המיסים הפלשתינים המוחזקים בידי ישראל. המקורות הפלשתיניים ציינו, כי בהנהגת חמאס עדיין קיימת מחלוקת בשאלת אישור ההסכם אשר עשויה להעמיק אם אכן יצא ההסכם אל הפועל. תורכיה ורוסיה ממשיכות לפעול במרץ לשכנע את הנהגת החמאס לאשר את ההסכם.