עתירתו של הרב הראש יונה מצגר נגד היועהמ"ש מזוז תובא לדיון בפני הרכב מורחב של חמישה שופטים: בייניש, ריבלין, פרוקצ'ה לוי וגרוניס. כך קבע היום השופט ברק. מדובר בעתירה שבה דורש הרב מצגר לבטל חלק בדו"ח שפרסם היועהמ"ש בפרשה שבה נחשד הרב מצגר בקבלת טובות הנאה כביכול. מזוז קבע בדו"ח כי הרב מצגר לא יועמד לדין ויחד עם זאת דרש מהרב הראשי לפרוש מתפקידו בטרם יובא עניינו בפני הועדה למינוי דיינים.

הרב מצגר טען כי לא נשמעה גרסתו בשימוע וכי יש לבטל את אותו חלק בדו"ח שבו דורש ממנו מזוז לפרוש מתפקידו.

באפריל קיים בג"ץ דיון בעתירה ובמהלכו נמתחה ביקורת על התנהלות היועהמ"ש מזוז בפרשה. דברי מזוז בדו"ח בעניינו של הרב מצגר, מרוקנים מתוכן את ההליך המשמעתי נגד הרב, אמרו השופטים. הם המליצו כי שר המשפטים יערוך לו שימוע בטרם יוחלט אם עניינו יועבר לועדה למינוי דייניים וכן הוסיפו כי המלצות מזוז אינן מחייבות את שר המשפטים.

בא כוחו של הרב מצגר עו"ד דוד ליבאי תהה באותו דיון על כך שמצד אחד מזוז קבע כי אין ראיות להעמיד את הרב מצגר לדין פלילי ומשום כך סוגר את תיק החקירה, אך בחלק השני של הדו"ח הוא ממליץ לרב לפרוש וזאת בטרם יובא לדין משמעתי בועדה למינוי דיינים. לדבריו, חלק זה בדו"ח נראה כפסק דין סגור ולא כהמלצה, ונעדרת ממנו לחלוטין המילה "לכאורה", המניחה חפות בטרם משפט.

ליבאי טען עוד כי בכל התקדימים שהובאו בידי היועץ כמו: צחי הנגבי, בנימין נתניהו, פרשת בראון, פרשת ניצב מזרחי, התיק נסגר ולא הוטלו באנשים פגם או סטיגמה הפוסלים אותם מלשמש בתפקידם. למעשה, טען ליבאי, היועץ המשפטי הכריז שמדובר בהליך מנהלי שבו הוא בודק את התאמתו של הרב מצגר לכהונת רב ראשי לישראל. ליבאי הוסיף וטען כי היועץ המשפטי מזוז סובר שהרב מצגר אינו דובר אמת, אבל בעצם הדבר לא הובא כלל לתגובתו "כיצד ממהרים לקבוע שרב ראשי אינו אומר אמת מבלי לתת לו פתחון פה? היכן היא הזהירות? שאל ליבאי. הוא דחה הצעה כי הרב מצגר יישלח לשימוע אצל שר המשפטים רמון ואמר כי הוא מתקשה לקבל את העובדה שהיועהמ"ש שולח את הרב הראשי לשימוע בפני "שר פוליטי". כמו כן אמר כי עם חוות דעת שכזו אין סיכוי שהרב מצגר יישמע 'בלב פתוח' אצל השר.

כאמור, היום קבע בג"ץ כי עתירתו של הרב מצגר תידון בפני הרכב של חמישה שופטים.