בקרבות שהתנהלו היום נהרגו 15 חיילי מילואים, 26 נפצעו, מתוכם 3 באורח קשה ו 4 באופן בינוני. 21 מהם הועברו לביה"ח רמב"ם בחיפה. מבית החולים נמסר כי החיילים סובלים מכוויות, פגיעות מרסיסים, שברים ופגיעות פנימיות. בין חיילי צה"ל ללוחמי החיזבאללה התנהלו חילופי אש קשים מהבוקר. באזור הכפר עייטא א-שעב בגזרה המרכזית וכן בכפר הסמוך דבל. לחימה קשה נמשכה גם בגזרה המזרחית בדרום לבנון. במהלך הפעילות הכוללת גם פעילות חילוץ מורכבת, נפגעו חיילים.
נמסר כי בעקבות הלחימה הקשה החל בית החולים רמב"ם לפעול במתכונת חירום והוא קלט פצועים שהועברו ברכבת אוירית.
העתון א-שארק אל אאוסט דיווח כי החיזבאללה עושים שימוש בטילי Milan וטילי Metis-m . המילאן הוא טיל נגד טנקים המיוצר במפעלי אירומיסייל, בבעלות משותפת צרפתית גרמנית. טילי המאטיס הם טילים מתוצרת רוסית שתוכננו ללחימה בשטח בנוי ומסוגלים לפגוע במבנים מבוצרים. נשק זה עפ"י הדיווח מסוגל לפגוע בטנקי המרכבה.
העתון ציטט את דברי מי שהיה עד הקיץ האחרון בכיר במודיעין הישראלי יוסי קופרווסר, שאמר כי בידי החיזבאללה טילים מתקדמים, וכי אין מדובר בארגון טרור אלא בגדודי לוחמים שמקבלים אספקת נשק מאירן וסוריה.
אחר הצהרים, בתום שש שעות דיונים, החליט הקבינט מדיני בטחוני להרחיב את המערכה הקרקעית עד לליטני וגם מעבר לו. 9 שרים הצביעו בעד ההחלטה ושלושה נמנעו. צה"ל מסר כי להערכתו מדובר במערכה שתארך כחודש ימים.
יושבת-ראש הכנסת, דליה איציק, אירחה היום בלשכתה משלחת חברי קונגרס מארה"ב שהעבירו לאחרונה הצעת החלטה התומכת בישראל במלחמתה נגד החיזבאללה. ההחלטה התקבלה ברוב חסר תקדים של 408 חברי קונגרס. יושבת-ראש הכנסת הודתה לחברי המשלחת על בואם ועל תמיכתם במאבקה של ישראל.
הפגישה עסקה במלחמה בצפון. יושבת-ראש הכנסת ציינה כי המלחמה נכפתה על ישראל והיא אינה מלחמה על שטח טריטוריאלי, אלא מלחמת תרבויות, מלחמה אידיאולוגית המונעת על-ידי איראן, שכוונתה להרוס ולהשמיד את ישראל.
יושבת-ראש הכנסת הוסיפה כי הוויתור הטריטוריאלי של ישראל בצאתה מלבנון, וחזרתה לקו הבינלאומי בשנת 2000, נעשו מתוך הנחה כי הטרור יופסק, אך לא כך הדבר. אנחנו, ציינה איציק, "ניצלנו את שש השנים לפיתוח הגליל, לבניית תשתיות תיירותיות ואילו החיזבאללה ניצל את הזמן לבניית תשתיות טילים והגברת יכולת השיגור. לישראל אין ברירה אלא להכריע את חיזבאללה".
יושבת-ראש הכנסת הוסיפה כי האיסלאם הקיצוני הוא סכנה לא רק לעולם המערבי אלא גם לעולם הערבי, למדינות הערביות המתונות, לכן יש חשיבות רבה להכות בחיזבאללה מכה קשה על-מנת שהאלמנטים הקיצוניים האחרים לא "ירימו ראש" - "המלחמה שאנו נלחמים היום אינה רק נגד החיזבאללה אלא נגד כל מה שהוא מייצג".
חברי הקונגרס האמריקנים שבו והביעו את תמיכתם בישראל ובמהלכיה וקראו לייצר הסברה ישראלית, אשר תבהיר בעזרת דוגמאות מוחשיות את השימוש הציני שעושה החיזבאללה בתשתיות אזרחיות, כדי שניתן יהיה לשכנע את הקהל האמריקני ואת דעת הקהל הבינלאומית בצדקת מהלכיה של ישראל.