אתמול (שלישי) הותר לפרסום כי בשיאה של המלחמה בצפון, בעוד מטחי קטיושות נוחתות על חיפה וסביבותיה, אושר לאניית מטען עמוסה בגז אמוניה, להכנס לנמל חיפה למילוי מכל האמוניה במפרץ חיפה.



משמעות האישור, אילו הצליחו חלילה הקטיושות של חיזבאללה לפגוע במכל המלא באמוניה או באונית המשא, היא אסון סביבתי קשה שתוצאותיו קטלניות ביותר. במקרה כזה, חלילה, היה מתפשט ענן גז רעיל מעל ראשיהם של כחצי מליון תושבים, ובכוחו לקטול אלפים.



מכל האמוניה הממוקם במפרץ חיפה, מרכז בתוכו את כל האמוניה המיובאת לישראל. מפעל חיפה כימיקלים, מוכר את האמוניה למפעלים שונים בכל רחבי הארץ, שמועברים אליהם במכליות. טילי חיזבאללה לא פסחו במהלך המלחמה על איזור התעשיה ורק בנס לא פגע אחד מהם במכל הענק במפרץ. פגיעה כזו כאמור היתה עלולה לשחרר ענן גז רעיל שתוצאותיו קטלניות ביותר.



המדינה אישרה יבוא האמוניה למכל במפרץ לאחר שבמהלך המלחמה פנו אנשי המפעל לאנשי מל"ח וביקשו למלא את המכל מחדש. במפעל טענו שמדובר בחומר חיוני לפעילות מפעלים רבים בארץ, שדחיית מילוי המכל יגרום להם נזק כספי כבד. למרות הסכנה הוחלט לאשר את הבקשה, ולאפשר לאנייה עמוסה באמוניה להגיע לנמל בעוד הקטיושות נוחתות סביב. יצויין כי האניה עגנה בנמל חיפה רק לאחר תום המלחמה.