אתמול הקפיא המשרד את נכסיו וחשבונותיו של ארגון הקורא לעצמו "ארגון התמיכה בהתנגדות האיסלאמית" הפועל בארה"ב לגיוס כספים למען חיזבאללה, ומציע לתורמיו רכישת נשק מתוחכם, טילים, תחמושת וציוד עבור לוחמי חיזבאללה.



לשם גיוס הכספים משתמש האירגון בין השאר בערוץ הטלוויזיה של חיזבאללה "אל מנאר". משרד האוצר האמריקני פרסם עותקים של קבלות שהארגון הנפיק לתורם, מהם ניתן ללמוד כי בצד פרוייקטים שנראים הומניטרים, מצויים תרומות שמיועדות לחימוש החיזבאללה, ולפעולות טרור.



הארגון, לפי הודעת משרד האוצר אף לא מנסה להסתיר את פעילותו, כפי שעושים חלק מארגוני צדקה התומכים בטרור. הארגון מפרסם בגלוי את מטרותיו לתורמים ואף נותן להם בחירה להכוונת תרומתם, לרכישת ציוד עבור לוחמי החיזבאללה או לרכישת טילים, לשם פגיעה במטרות אזרחיות.



הודעת משרד האוצר על הקפאת החשבונות היא סגירת כל האפשרויות הפיננסיות בפני הארגון המגייס כספים עבור חיזבאללה. הארגון לא יוכל לבצע העברות כספיות, וכל נכסיו בארה"ב יוקפאו ויועברו לסמכות שיפוט הממשלה.



משרד האוצר האמריקני מרכז כעת מאמצים, לנטרל את התומכת המרכזית בטרור, הלא היא איראן, שמספקת את חלק הארי במימון החיזבאללה. תמיכתה בחיזבאללה ובחמאס מוערכת בכ- 100 מיליון דולרים מדי שנה.