צוות המחלקה האורולוגית בבית החולים 'סורוקה' בבאר-שבע, בראשות פרופ' יעקב קנטי, ביצע בימים אלו ניתוח מורכב בחולה בן 67. המנותח תפקד עד לניתוח עם כליה אחת בלבד, שכן כליה אחת הוסרה בצעירותו בשל מחלה אחרת.
לאחרונה נתגלה בכלייתו של המטופל גידול סרטני גדול. הטיפול המקובל במקרים מסוג זה הוא הסרת הכליה בכללותה, אך כיוון שלאיש הייתה רק כליה אחת נעשה מאמץ אדיר לשמר אותה.
הגידול שהוסר היה צמוד לכלי הדם ולמערכת איסוף השתן בכליה, דבר שהקשה עוד יותר על הסרתו. בסיום הניתוח, שארך כ-4 שעות, נותרו כ-40 אחוז מהכליה.
כעת, כ-5 ימים לאחר הניתוח, מדווחים הרופאים כי הכליה מתפקדת היטב.
ד"ר צחי בן ציון סגן מנהל המרכז הרפואי, אומר כי מעבר לרצון לשמור על איכות חייו של המנותח ולחסוך ממנו טיפולי דיאליזה, המנותח אמור לעבור כימותרפיה בשל גרורות בריאות, וטיפול זה הוא בעייתי ביותר למטופלים בדיאליזה, ולעתים כלל אינו אפשרי, ולכן הצלת הכליה הייתה חשובה במיוחד.