מתברר שחוק שהתקבל בכנסת ברוב מוחץ, ולא רק על חודו של קול, הוא לא תמיד קדוש: באשדוד התאכזבו במיוחד הבוקר, בעקבות הידיעה כי משרד האוצר מציע לבטל את החוק להקמת בית החולים בעיר, שהתקבל בכנסת, לפני ארבע שנים.

ראש העיר צבי צילקר אומר כי הוא רואה בהצעה "סטירת לחי ל-220,000 תושבי אשדוד ולעוד עשרות אלפי תושבים הגרים בסמיכות לעיר, ובנייתו של המוסד חיוני והכרחי לבריאותם ולחייהם של אלפי תושבים".



צילקר מיהר להתקשר אל אישיים וגורמי ממשלה ולהביע את מחאתו הנחרצת כנגד המגמה המסתמנת. לדבריו, הוא חושש בעיקר מתגובה נזעמת שתבוא מבין תושבי העיר, אשר כבר הביעו את כעסם על דבריו של השר מאיר שטרית. שטרית הגדיל לעשות והכריז, שחוק בית החולים באשדוד הוא חוק מטומטם.



בישיבת החירום הבהולה שקיים ראש העיר בלשכתו, בהשתתפות הסגנים וראשי הסיעות, המנכ"ל, הגזבר והיועצת המשפטית של העירייה, דיווח צילקר על המלצת האוצר והועלו רעיונות שונים וכיווני מחשבה ליישום החוק. צילקר נשמע נזעם וכועס בציינו כי "לא יתכן שכנסת ישראל, לאחר שהאזינה ברוב קשב לרחשי לב תושבי העיר ולאחר שהתרשמה בצדקת התביעה להקמת בית חולים, הביעה את דעתה הנחרצת באמצעות חקיקת חוק להקמת בית החולים באשדוד, והיום 4 שנים אחרי החקיקה, יש כאלה המחפשים דרך שלא לכבד חוק מדינה".