הפרות בישראל, שהן במקורן הגנטי מאירופה, לא הצליחו עדיין להסתגל לחום הישראלי למרות השנים הרבות שהן כבר נמצאות בארץ. בשל קשי ההריון בתקופת החום מדי קיץ יורד שיעור ההריונות בקרב הפרות.



פרויקט ארצי של צינון הרפתות הביא לשינוי דרמטי במצב ולהכפלת מספר ההריונות המוצלחים ברפתות הממוזגות לעומת הרפתות הרגילות. בנוסף לכך, חלה עלייה של 10% בתנובת החלב של הפרות, שמשמעותה תוספת בסדר גודל של עשרות מיליוני ליטרים למשק החלב הישראלי. הפרה הישראלית היתה עוד קודם לכן שיאנית העולם ביצור חלב, למרות תנאי האקלים הקשים. פרויקט הצינון יביא לכך שהפרות תשבורנה את השיא של עצמן ותגדלנה את הפער לעומת הפרות המתחרות שנושפות בעורפן.



מהתאחדות החקלאים נמסר כי צינון הרפתות נעשה בשילוב של מאווררי ענק ומתזים היוצרים גשם מלאכותי עדין ברפת בליווי צמוד של מדריכי משרד החקלאות. ד"ר ישראל פלמנבאום, מנהל האגף לבעלי חיים בשרות ההדרכה של משרד החקלאות, אשר הוביל את פרויקט הצינון בשיתוף עם התאחדות מגדלי הבקר, אמר שצמצום הפער בין יצור החלב בקיץ ובחורף הוא אחד היעדים החשובים שהציב לעצמו משק החלב בישראל בשנים האחרונות.



הפער הגדול בין תנובת החלב של הפרות בקיץ ובחורף, שהגיע בימים חמים במיוחד ל-20%, גורם לשיבושים בתעשיית החלב הישראלית מאחר ודוקא בקיץ גדלה צריכת מוצרי החלב. כתוצאה מכך נדרשו פתרונות דחק שונים כמו ייבוש חלב בתקופת החורף ושמירתו לחודשי הקיץ שעלו סכומים גבוהים שבסופו של דבר הצרכן נאלץ לשאת בהם. ברפתות המצוננות קטן הפער בין יצור החלב בקיץ לחורף ל-2% בלבד, הפרש שניתן להתמודד איתו ביתר קלות.



ד"ר פלמנבאום מסר שפרויקט צינון הרפתות בישראל הוא הצלחה בקנה מידה עולמי וזוכה לפרסומים רבים בעיתונות המקצועית באירופה ובארצות הברית. חוקרים, מדריכים ורפתנים מחו"ל מגיעים לישראל על מנת להתרשם מהיישום של הפרויקט בשטח.