56% ממפעלי האלקטרוניקה דיווחו ברבע השני של השנה על קשיים במציאת מהנדסי אלקטרוניקה, מהנדסי תוכנה, טכנאים והנדסאים, זאת לעומת 24% שדווחו כך לפני כשלוש שנים.כך מגלה יהודה שגב, מנכ"ל התאחדות התעשיינים בהסתמכו על סקר שערכה התאחדות התעשיינים בקרב כ-165 מפעלים. שגב ציין, כי על פי ההערכה מדובר במחסור של כ-400 - 600 עובדים מקצועיים לתעשיית האלקטרוניקה והתוכנה.



"העלייה המדווחת בקושי לגייס עובדים מקצועיים בתעשייה, מהווה מגמה מתמשכת של עלייה הדרגתית באחוז התעשיינים הנתקלים בקושי".



מהסקר מתברר כי 65% מהמפעלים דיווחו על קושי בגיוס עובדים מקצועיים. מדובר בהכפלת שיעור המפעלים המדווחים כך ב-3 השנים האחרונות משליש לשני שליש.



מנכ"ל התאחדות התעשיינים הוסיף, כי העלייה המדווחת בקושי לגייס עובדים מקצועיים בתעשייה, מהווה מגמה מתמשכת של עלייה הדרגתית באחוז התעשיינים הנתקלים בקושי. כך עלה משקלם מ-34%, שדווחו על קושי בגיוס עובדים מקצועיים ברבע השני של 2003, דרך 52% שדווחו על כך ברבע השני של 2005 ועד ל-65% , כאמור ,ברבע השני של השנה.



מניתוח הסקר לפי חתך ענפי מתברר כי 39% ממפעלי הכימיה דיווחו ברבע השני של השנה על קושי בגיוס עובדים מקצועיים זאת בהשוואה ל-33% שדיווחו כך לפני שלוש שנים; 83% ממפעלי הטקסטיל וההלבשה דיווחו ברבע השני של השנה על קשיים בגיוס עובדים מקצועיים, זאת בהשוואה ל-36% לפני שלוש שנים.



74% ממפעלי הגומי והפלסטיק דיווחו על קשיים בגיוס עובדים מקצועיים, זאת בהשוואה ל-35% לפני שלוש שנים.ואילו בענף המזון מדווחים 37% על קושי בגיוס עובדים מקצועיים, זאת בהשוואה ל41% שדיווחו כך לפני שלוש שנים.



שגב הדגיש, כי על-פי ההערכה, התעשייה הישראלית משוועת כיום לכ-3,000 - 4,000 עובדים מקצועיים.מדובר בעיקר בענפי המתכת והחשמל, בהם זינק אחוז המפעלים שמחפשים עובדים מקצועיים מ-40% לפני שלוש שנים ל-82% ברבע השני של השנה. המשמעות הינה מחסור של כ-2,000 - 2,500 עובדים מקצועיים בענף זה.



מהבדיקה של התאחדות התעשיינים מתברר, כי ב-3 השנים האחרונות חלה עלייה ניכרת גם בעוצמת הקושי לגייס עובדים מקצועיים. אם ברבע השני של 2003 דווחו רק 6% מהתעשיינים בסקר על קושי ניכר בגיוס עובדים מקצועיים, הרי שמשקלם עלה בהדרגה במהלך התקופה והגיע ל-15% בסקר הנוכחי.



כן עלה גם אחוז המדווחים על קושי בינוני בגיוס עובדים מקצועיים, מ-12% ברבע השני של 2003 , ל-33% בסקר הנוכחי.