לאחר ניתוח פלשתיני של המלחמה הישראלית בצפון הוחלט בהנהגת החמאס לחקות את המודל שהנהיג החיזבאללה בדרום לבנון ולעשות מאמץ להברחת טילי נ"ט לעזה לקראת עימות חזיתי עם כוחות שריון ישראליים.



מחבלי החמאס וארגוני הטרור האחרים שברצועת עזה עושים מאמץ ניכר בתקופה האחרונה להברחת אמצעי לחימה שונים, אך על פי דיווח ב'הארץ' מאמץ עיקרי נעשה להברחת טילים נגד טנקים. זאת לנוכח הצלחת מחבלי החיזבאללה להביא למספר רב של קורבנות מקרב חיילי שריון צה"ליים.



על פי דיווח זה מאמץ נוסף בו מתמקדים מחבלי הרש"פ הוא בשדרוג טילי הנ"ט שבידיהם. זאת תוך מאמץ להשיג טילים מתוצרת רוסית.



הוכחה נוספת לנקודות התורפה של השיריון הישראלי מקבלים מחבלי החמאס דווקא מהתקשורת הישראלית המקפידה לנתח בשבועות האחרונים את פרטי מיגון הטנקים הישראליים. זאת תוך שימת דגש על תכניות המיגון שלא בוצעו בטנקים אלה. משמעות הניתוחים הללו היא חולשה של השריון מול טילי הנ"ט שיוצרו ברוסיה ובגוש המזרחי.





כאן המקום להזכיר כי במהלך פעילות חיילינו בדרום לבנון נחשפו שוב ושוב מחסני אמל"ח של המחבלים ובהם טילים ואמצעי לחימה נוספים מתוצרת רוסיה. בין השאר נמצאו ארגזי תחמושת ובהם מספרים סידוריים ותעודות משלוח שהוכיחו שמדובר בנשק שהועבר לדמשק ומממנה לידי החיזבאללה.



עוד נזכיר כי בעקבות החשיפות שיגר משרד החוץ הישראלי משלחת לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין. המשלחת הציגה בפניו את הגילויים מדרום לבנון ותבעה ממנו לאכוף את אמברגו הנשק מארצו לחיזבאללה, גם אם זה עובר דרך "ההכשר" של דמשק.