הפלשתינים יגישו טיוטה של תוכנית מדינית ערבית למועצת הביטחון במטרה ליישום מחדש את מפת הדרכים. כך הכריז אתמול יו"ר הרש"פ  אבו-מאזן, במסיבת עיתונאים ברמאללה לאחר פגישתו עם נשיא פולין לך קצ'ינסקי.

אבו מאזן הכריז שוב כי הוא מוכן לפגוש את אולמרט ללא שום תנאים מוקדמים.

בנושא ממשלת האחדות אמר אבו-מאזן: "סיכמנו על הקווים הפוליטיים הבסיסיים שלפיהם תוקם ממשלת אחדות לאומית ונכריז עליהם בשלב מאוחר יותר. באשר לראש הממשלה הבא, הוא אמור להיבחר ע"י הסיעה הגדולה ביותר במועצה המחוקקת שבחרה באסמעיל הנייה. אינני יכול להתחייב כעת במועד מדוייק שבו אטיל על הנייה הרכבת הממשלה, אולם זה יבוא בקרוב."

הנשיא הפולני לך קצ'ינסקי אמר במסיבת העיתונאים "אני בטוח שלתנועת חמאס היה תפקיד חשוב להצלחת הדיונים להקמת ממשלת אחדות. לפולין קשרים טובים עם ישראל ועם הפלשתינים, על כן אנו חושבים שיהיה לנו תפקיד חיובי בפתרון הסכסוך בין שני הצדדים."