ראש המועצה בפועל דוד עין דר הורה להגיב בחריפות על המחטף הפוליטי ודרש לבטל את המינויים הללו. "לא נעבור לסדר היום ולא נשקוט. מדובר בהליך לא תקין הנובע משיקולים זרים שעלול לפגוע במרקם החברתי המיוחד של עמק חפר", אומר עין דר.
"בחינה ראשונית שנערכה על ידי מועצת עמק חפר העלתה בעיות קשות ביותר בנוגע להתאמת מינויים אלה" כתב בא כח מועצת עמק חפר, עו"ד שלמה ולדמן לראש הממשלה אהוד אולמרט, ולשר הממונה על שירותי הדת במשרד ראש הממשלה, השר יצחק כהן. לדבריו מדובר בהליך שנובע משיקולים זרים ואינו כדין.
לטענת עו"ד ולדמן, ההליך כולו נעשה ללא כל תיאום, הסכמה, או התייעצות עם המועצה כנדרש וכמתחייב מהוראות הדין והנחיות היועץ המשפטי לממשלה. לדבריו בשיחות שנוהלו עם משרד ראש הממשלה בימים שקדמו להקמת הקואליציה הנוכחית הובהר לאנשי עמק חפר כי לא ימונה לתפקיד הנהלת המועצה הדתית גורם מחוץ לאזור וללא תיאום עם התושבים. זאת לנוכח חששם שמדיניות עמרי שרון למינויים פוליטיים של אנשי ליכוד תימשך גם בעת כהונת אולמרט כראש ממשלה. למרות הבטחות אלה, עם כניסתה של ש"ס לממשלה מונה חבר הכנסת יצחק כהן לשר במשרד ראש הממשלה האחראי על המועצות הדתיות ו"בפעילות מסדרונות מונה לתפקיד רפאל ברנז, ראש סיעת ש"ס בבת ים וסגן ראש העיר שם. האיש ממלא את התפקיד בשכר וכעת ממנים אותו גם לכהונה אצלנו של מנהל המועצה הדתית בשכר נוסף".
כאמור, היועץ המשפטי של עמק חפר טוען גם לאי התאמה ואי יכולת של המועמדים לשמש בתפקידם בנוסף לתפקידיהם האחרים.
בנוסף, במועצה האזורית חוששים כי שני הממונים החדשים יתקשו להבין את המרקם המיוחד בין המועצה הדתית כפר הרא"ה לבין המועצה האזורית עמק חפר, ובוודאי שלא יוכלו לשמור עליו. "גם אם מדובר באנשים נחמדים מאוד ואינטלגנטים מאוד, אסור לשכוח שמדובר באוכלוסיה מורכבת מאוד ששומרת על אוירה טובה בין חלקיה השונים וכל כניסה של גורם זר עלולה לערער את היציבות והאוירה הטובה של חיי התושבים".
בעמק חפר מזכירים כי ראש מועצת עמק חפר היוצא, נחום איצקוביץ', סיכם מבעוד מועד עם מנכ"ל הרשות הארצית לשירותי דת, עו"ד מאיר שפיגלר, כי לא יתנהל הליך בחירות. הוחלט על הליך של מינוי ממונים מוסכמים, אותם תבחר המועצה האזורית עמק חפר.
בתאריך 22.3.06 העבירה המועצה פה אחד את המלצתה למינוי השניים המומלצים על ידה. מדובר בחגי שמידוב ומשה הרמן, תושבי עמק חפר אחד בשכר ואחד שלא בשכר. שמידוב הינו מסורתי שאינו חובש כפה והשילוב של השניים המוצעים מתאים למרקם החברתי המיוחד של עמק חפר.
מהמועצה נמסר כי משלא התקבלה תשובה נשלח מכתב תזכורת ולאחריו אף פנתה המועצה, בסוף מאי השנה, לשר יצחק כהן, וחזרה על דרישתה למנות את מועמדיה לתפקיד. "למרות זאת הוחלט לבצע מחטף ובמועצה נערכים לפנות לערכאות היה והמינויים לא יבוטלו לאלתר".
הנהלת המועצה מאיימת כי היה והמינויים לא יבוטלו עד אחרי ראש השנה היא תנקוט בכל האמצעים שברשותה, לרבות פניה לערכאות משפטיות. "אם יתעלמו מאיתנו נעתור לבג"ץ", אומר עו"ד ולדמן.
המכתב נשלח למבקר המדינה וליועץ המשפטי לממשלה.
