הועדה לתיאום וביצוע של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות אישרה היום סכסוך עבודה כללי הנוגע ל- 200 אלף עובדים: 80 אלף עובדים בשירות המדינה, כ- 100 אלף עובדים נוספים ברשויות המקומיות ובמועצות האזוריות. ועוד כ- 20 אלף ברשות שדות התעופה, במשרד הבטחון, במכון התקנים ובבזק. זאת במחאה על הצעת חוק ההסדרים והחלטות שעברו בממשלה לפני כשלושה שבועות.
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר בדיון בועדה כי ההחלטות הללו פוגעות בעובדים רבים ועלולות להביא לפיטורים המוניים.
סכסוך העבודה כולל את כל משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות, הכנסת, רשות הדואר, המוסד לביטוח לאומי, שירות התעסוקה, הטלוויזיה החינוכית, קק"ל, החברה הלאומית לדרכים "בזק", רשות הדואר, המוסד לביטוח לאומי, שירות התעסוקה, הטלוויזיה החינוכית, קרן קיימת לישראל, החברה הלאומית לדרכים.
יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי, הסביר כי לממשלה יש כוונה לבצע קיצוצים במשרדי הממשלה ושירות המדינה באופן חד-צדדי, תוך פגיעה בעבודה המאורגנת והעסקת עובדים בתנאים פחותים. כמו-כן ישנה כוונה לפטר עובדים באופן שרירותי ולבטל את תהליכי הפיטורים שהיו נהוגים עד עתה בשירות.
בהסתדרות אומרים כי יש כוונה להמשיך ולצמצם את מספר העובדים המאורגנים במשרד הרווחה, להפסיק את פעילותם של שלושה מרכזים להכשרה מקצועית בתמ"ת, לאחד מחוזות במשרד החינוך, להעביר ניהול של בתי החולים הממשלתיים לחברות מנהלות, לבצע שינויים שיביאו לפיטוריהם של מאות עובדים בביטוח הלאומי, במשרד החקלאות, במכון התקנים ועוד.
ברשויות המקומיות יש החלטה חד-צדדית לאחד רשויות ואף לחייב רשויות להקים חברות אזוריות למתן שירותי מים, דבר שיש לו השלכות קשות על העובדים.
עוד טוענים בארגון כי, במשרד הבטחון העבירה הממשלה החלטה חד-צדדית בדבר שינויים מבניים/ארגוניים- מודל שכר חדש לעובדי משרד הבטחון. וברשות שדות התעופה הוכרז סכסוך עבודה במחאה על כוונת הממשלה להפוך את הפעילויות העיקריות ליחידות עסקיות כלכליות עצמאיות, תוך שינוי המבנה הקיים של הרשות לאחר. בהסתדרות קראו היום למו"מ לחזור לדרך המו"מ. "הממשלה החליטה החלטות חד-צדדיות ללא ניהול מו"מ. זוהי אינה הדרך לקיים יחסי עבודה".