ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נפגש אתמול עם יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן. השניים סיכמו כי החל מפתיחת מושב הכנסת הקרוב יקדמו שתי המפלגות תהליכי חקיקה לשינוי שיטת הממשל וחקיקת חוקה לישראל. מקורבי ראש הממשלה אמרו כי אביגדור ליברמן הוא שותף רצוי בקואליציה וכי אולמרט כבר בהרכבת הממשלה רצה את ליברמן בממשלה.



על רקע דיווחים אלה, אמרו גורמים פוליטיים לערוץ 7, כי אולמרט מנסה בשלב זה להכשיר את הקרקע לקראת אפשרות שליברמן יצטרף לקואליציה. במפלגת העבודה 'לא נבהלים' מפגישה זו שנערכה בין השניים, ואומרים כי אולמרט יכול להיפגש עם כל אחד. כזכור, יו"ר העבודה, עמיר פרץ מתנגד לכניסתו של ליברמן לממשלה.



שר התרבות, המדע והספורט, אופיר פינס, מתנגד ליוזמה של אולמרט וליברמן בדבר שינוי שיטת הממשל. "הניסיון הקודם לשינוי שיטת הממשל בבחירות ישירות נכשל. שוב, מדובר במקסם שווא. יש סכנה במשטר נשיאותי ללא חוקה", אמר פינס.



ח"כ ישראל חסון, מישראל ביתנו, תומך ביוזמה "שינוי שיטת המשטר תביא קודם כל ליציבות שלטונית והתמקצעות שלטונית. אי אפשר להתעלם מכך שהסיבה שהמדינה הגיעה למקומות אליהם היא הגיעה, היא בגלל החוסר ביציבות שלטונית ובהתמקצעות שלטונית. שינוי שיטת המשטר תפתור זאת", אמר חסון.

ח"כ מיכאל איתן אומר כי "הפופולריות של אולמרט היתה צריכה להגיע לצנוח ל - 7% כדי שפתאום ייזכר בצורך לחוקק חוקה לישראל, אך מוטב מאוחר מאשר לעולם לא". איתן הוסיף כי "קשה להאמין שאולמרט אכן מתכוון לערוך שינויים אולם הוא ייבחן על פי מעשיו".

יו"ר סיעת מרצ, זהבה גלאון, אמרה בתגובה "זו יוזמה מסוכנת לדמוקרטיה. חוקה צריכה להגן על זכויות האזרח ולא על חיזוק מעמד השלטון. לא את שיטת הממשל צריך להחליף, אלא את האנשים המכהנים ואת המדיניות שלהם, שעושים תרגיל נוסף של בריחה מאחריות".