ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אומר כי יש להרחיב את הקואליציה באופן מיידי, ומביע את תמיכתו בצירופה של 'ישראל ביתנו' לממשלה. לדבריו, המהלך לא יחייב פתיחה של ההסכמים הקואליציוניים הקיימים. אולמרט אמר את הדברים בשיחה עם כשמונים פעילים מרכזיים של "קדימה" בסוכת ראש הממשלה בירושלים.



אולמרט הדגיש כי הוא רואה את הרחבת הבסיס הקואליציוני בממשלה כיעד מרכזי לפני פתיחת מושב החורף שיפתח לאחר החגים: "כדי שכל אותם מלעיזים בפוליטיקה יבינו שבחירות לא יהיו בזמן הקרוב. אנחנו הולכים לחזק את תחושת היציבות הפוליטית". הוא דיבר גם על שינוי שיטת הממשל, אליה הוא חותר: "זו תחושה של טלטלה מתמדת ואין אפשרות להנהיג. אני נחוש לשנות את השיטה".



בסוף השבוע נפגש אולמרט עם אביגדור ליברמן, יו"ר ישראל ביתנו, ובימים האחרונים גוברת ההערכה בסביבת ראש הממשלה כי ישראל ביתנו תצטרף בסופו של דבר לשורות הקואליציה כבר בשבועיים הקרובים. עם זאת אומר אולמרט כי הוא עדיין רואה את מפלגת העבודה כשותפה בכירה "אך אני רואה יכולת לשלב גם גורמים נוספים", אמר. לדברי מקורביו של אהוד אולמרט, טרם הוסדר נושא חלוקת התיקים, ולא ברור לאיזה תפקיד בממשלה ימונה יושב ראש המפלגה ליברמן.



השבוע אמר מנהיג 'ישראל ביתנו', כי אין שום בעיה רצינית המונעת את כניסת מפלגתו לממשלה: "אם נחליט שאנחנו רוצים להיכנס לממשלה, המשא ומתן ייקח שעה-שעתיים בלבד".