ח"כ ראובן ריבלין אומר כי את חוק פינוי פיצוי על כשליו הכינו אנשי האוצר מתוך 'מבט למרחוק' – "כמה יעלה פינוי יהודה ושומרון". ריבלין התארח היום בסוכתו של רב מתיישבי גוש קטיף יגאל קמינצקי. בסוכה התארח גם יו"ר ועד מתיישבי גוש קטיף ליאור כלפה שתיאר בפני ריבלין את הקשיים עימם מתמודדות הקהילות במישורים החברתיים, הרווחתיים, הכלכליים והתעסוקתיים.

במהלך השיחה הביע ריבלין את הערכתו כי כדי להתגבר על כשלי חוק פינוי פיצוי, יש צורך לערוך בו תיקוני חקיקה.



ריבלין התייחס לתקווה שהביע הרב קמינצקי כי מאורעות המלחמה יביאו לתמיכה ציבורית בשיקום המגורשים. לדבריו אנשי מפלגת העבודה בשיחות עימו מודים כי חוסר הטיפול ב'אזרחים המפונים' מהווה חרפה ואות קלון לכולם. "אמרתי להם כי מדובר ב'מגורשים'. במילה הזאת כל ההבדל בגישה ביני לבינם. השמאל לא כואב לו, השמאל רוצה לפתור את זה מתוך מגמה חד משמעית של תפיסה של המשך פינוי יהודים מארץ ישראל".



בחשיבות יישומו של חוק פינוי פיצוי מכירים גם אנשי מרץ, מוסיף ריבלין, "חברים במרצ חושבים שהסיכול של ביצוע חוק פינוי פיצוי ימנע כל אפשרות לפתרון על פי השקפת עולמם". בניגוד לדברי מבקר המדינה שאמר כי תכנית ההתנתקות נעשתה ללא מחשבה תחילה, ריבלין אומר כי לתכנית ההתנתקות קדמה החלטה, "ביצעו אותה ואחר כך אמרו: עכשיו בוא נראה איך אנחנו פותרים את הכל.. היום יותר ויותר אנשים מכים על חטא ומי יודע, כשיקרה פעם הבאה, יכו עוד פעם".

במפגש בסוכת הרב קמינצקי בניצן עם ח"כ ריבלין השתתפו גם יו"ר ועד המתיישבים ליאור כלפא, רכזת הקהילות בועד המתיישבים חגית ירון ומרכז קשרי החוץ של הועד דרור ונונו.