ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה בצהרים את הצעת החוק של ח"כ אביגדור ליברמן, ממפלגת ישראל ביתנו, לשינוי שיטת הממשל בישראל למשטר נשיאותי.



"דווקא אני בעד העניין הזה, שראש ממשלה והממשלה יהיו יציבים לאורך זמן הרבה יותר ממה שהם היום".



בתגובה לדברי ח"כ אסתרינה טרטמן ממפלגתו של ליברמן, שאמרה בראיון לערוץ 7 כי מפלגתה דוגלת בשינוי שיטת הממשל וכי לא ייתכן ששר יכהן בממוצע 13 חודשים עד שהוא נכנס לתפקידו וכי יש להעלות את אחוז החסימה אומר ח"כ ניסים זאב מש"ס לערוץ 7 כי עם הדרישה למשטר נשיאותי בישראל הוא, אישית, מסכים בהחלט.



"לשנות שיהיה משטר נשיאותי, צריך להבין שיש בזה גם צד חיובי מאוד בכך שראש ממשלה צריך לכהן ארבע שנים ולא ייתכן שיהיה תלוי במפלגה כזו או אחרת. דווקא אני בעד העניין הזה, שראש ממשלה והממשלה יהיו יציבים לאורך זמן הרבה יותר ממה שהם היום. לגבי אחוז החסימה, צריך להיות מהלך דמוקרטי יותר ולאפשר גם למפלגות קטנות יותר ולציבור שתומך בהן שישלח את נציגיו לכנסת", אמר.



לדבריו, מדובר בנושאים שונים ומורכבים שרק בוועדת החוקה של הכנסת ניתן יהיה לנתח אותם ולראות את השלכותיהם. "עוד לא קיימנו דיון בסיעה או במפלגה אבל אני באופן אישי חושב שיש מקום לבדוק אפשרות שיהיה משטר נשיאותי".

להאזנה לראיון