יושב ראש מפלגת העבודה, עמיר פרץ, פותח במאמצים למנוע את כניסת 'ישראל ביתנו' לממשלה. על מנת להוכיח לראש הממשלה שמפלגתו, 'העבודה', סרה למרותו הבהיר אתמול בדיון שנערך במפלגת העבודה, לחברי סיעתו, כי הגיעה השעה שתהיה משמעת קואליציונית.



הדיון שעסק בהצעתו של ליברמן על שינוי שיטת הממשל, גלש מתחום דיון סיעתי לויכוחים קולניים בדבר צירופו של ליברמן לממשלה. נזכיר כי סיעת העבודה החליטה להתנגד להצעתו של ליברמן לשינוי שיטת הממשל.



במהלך הדיון נשמעו חילופי דברים בין השר בן אליעזר ובין פרץ. בן אליעזר הטיח לעברו כי היום בו יעזוב פרץ את הממשלה יהיה סוף הקריירה הפוליטית שלו: "אתה קורא קדיש על עצמך", כדבריו. בן אליעזר תולה את האשמה בעובדת חיפושו של ראש הממשלה, אחר שותפים קואליציונים נוספים, במפלגת העבודה. "אם משהו גרם לכך שראש הממשלה מחפש עוגן בדמותו של ליברמן, אנחנו אשמים בכך", אמר בן אליעזר.



פרץ מצידו, לאחר ששמע מחברי סיעתו דברים קשים, הבהיר חד משמעית כי לא יסבול יותר את התנהגותם של חברי הכנסת המורדים, שמצביעים לעיתים נגד הממשלה. בדברים חריפים שהטיח כלפי החופש שנוהגים הח"כים, חברי מפלגתו אמר פרץ: "לא אאפשר משחק כפול. נגמרו המשחקים שלפי הכללים שלהם, את ההצלחות זוקפים לזכות השרים והח"כים ואילו את הכשלונות מפילים על היו"ר".



חברי הסיעה אישרו את ההצעה לשמירת המשמעת הקואליציונית לבד משני ח"כים: ח"כ מרציאנו, וחברת הכנסת שלי יחימוביץ שאמרה כי מבחינתה המשמעת הקואליציונית אינה דבר שאותו צריך לשמור בכל מחיר: "משמעת קואליציונית היא כלי ולא מטרה", אמרה. היא הוסיפה כי עד כה לא קיימו את הבטחותיהם לבוחריהם: "בגדול אנחנו מועלים באמון של ציבור הבוחרים שלנו, אני לא אשמור בכל מחיר על המשמעת" אמרה.