בנאומו ביום ב', בפתיחת מושב החורף של הכנסת, מתח ראש האופוזיציה, יו"ר הליכוד, נתניהו, ביקורת על הכוונה של רה"מ אולמרט לשנות את שיטת הממשל. הכשל במלחמת לבנון לא היה בגלל שיטת ממשל, וזו אינה יכולה להיות תחליף למנהיגות ולדרך, אמר נתניהו, "אם הן אינן, שיטת ממשל לא תעזור".

נתניהו קרא לשנות כיוון, ובמקום התכנסות והתקפלות, לפעול להתעצמות ישראל בכל התחומים, בעיקר בתחומי הבטחון, הכלכלה והחברה, ובתחום הערכי.  ישראל, לדבריו, חייבת לשקם את ההרתעה ואת הכבוד הלאומי. "אויבינו לועגים לנו בראש חוצות. זה מסוכן, כי הם יכולים להתפתות להסלמה. אנחנו חייבים לבנות קיר ברזל של הרתעה ישראלית, והדבר אפשרי".

עוד אומר נתניהו, כי על ישראל לדכא כוונות איראן כלפיה. איראן אינה כל יכולה, אמר נתניהו, יש בה שסעים ובעיות כלכליות. אפשר להשפיע באמצעות הטלת סנקציות אפקטיביות, וכן ניתן לפעול באמצעות "דברים אחרים שאין להרחיב בהם".

נתניהו אמר עוד כי יש לחזק את הליבה של החינוך לערכים, ובעיקר במושגים שמחברים את כולם. חילוניים לדבריו צריכים לקבל חינוך מועשר במורשת ישראל, והחרדים צריכים לקבל חינוך למדעים וטכנולוגיה. בהתייחסו לסוגיית השחיתות, אמר נתניהו, כי יש לחנך להשגת דברים במאמץ וביושר, ולא  ב'קומבינה'. הליכוד התחיל לדבריו ליישם את הדברים.  

"אנחנו מובילים הנהגת מדינה בכיוון אחר, ונצרף כוחות רעננים וותיקים. אני שמח שרבים בעם מבינים שדרכנו היתה נכונה וראויה, ומתאימה למציאות חיינו", אמר יו"ר הליכוד בנימין נתניהו.