ראש ממשלת תורכיה, רג'ב ארדואן, אומר בראיון לעיתון "אל-חיאת" כי משימת הכוח הבינלאומי בדרום לבנון, בהתאם להחלטת מועצת הביטחון 1701, אינה כוללת את פרוק הנשק של חיזבאללה. לדבריו, הוא קיבל הבהרות ברוח זו ממזכ"ל האו"ם קופי ענאן וראש ממשלת לבנון, פואד סניורה.



תורכיה איננה חוששת מפני התחזקות איראן באזור שכן מדיניותה מתבססת על עקרון רכישת ידידים (ארדואן)



ארדואן ציין, כי תורכיה איננה חוששת מפני התחזקות איראן באזור, שכן לכל מדינה הזכות לחזק את אינטרסיה והשפעתה. מדיניות החוץ התורכית מתבססת על עקרון רכישת ידידים ולא אויבים, אמר ארדואן שסרב לגלות כיצד תנהג תורכיה במקרה בו איראן תבצע ניסוי גרעיני והסתפק באמירה "זו שאלה צבאית".



בהקשר הישראלי, הדגיש ארדואן כי תורכיה מנסה לנצל את יחסיה עם ישראל והרשות הפלשתינית על מנת לסייע למאמצי השלום וליציבות באזור. תורכיה פעלה באחרונה מאחורי הקלעים בניסיון לשכנע את החמאס להסכים לעסקת חילופי שבויים במסגרתה יוחזר החייל החטוף רב"ט גלעד שליט לישראל.



ארדואן שלל את האפשרות שצבא תורכיה יפעל בעיראק וציין, כי הוא אינו רואה כל סיבה שתמנע מתורכיה לקבל את ארבעת העקרונות של החוקה העיראקית: ממשל פדראלי, אחדות, פלורליזם ודמוקרטיה. עם זאת, הזהיר מפני ניסיון לשנות את המבנה הדמוגראפי בעיר כרכוך במטרה להעבירה לשליטה בלעדית של הכורדים. "איננו חוששים מעיראק אלא מוטרדים ממצבה", אמר ארדואן שהביע חשש מפני פיצולה של עיראק וניצול המצב ע"י ארגוני הטרור כדי לתקוף מדינות שכנות.