הוועדה להכנת כללי אתיקה לחברי הכנסת מציגה היום את טיוטת כללי האתיקה של חברי הכנסת, ולפיה ינקטו צעדים משמעתיים קשים כנגד חברי הכנסת שיפרו את הכללים.
יו"ר הכנסת דליה איציק הציגה היום במסיבת עיתונאים שקיימה את טויטת כללי האתיקה של חברי הכנסת לפני אישורם הסופי, בטויטה מוצעים סנקציות כבדות כנגד חברי כנסת שיפרו את התקנות.
במסיבת העיתונאים שקיימה איציק עם הצגת החלטת הועדה, תיארה איציק את הגשת טויטת הדו"ח כ"יום חשוב לכנסת", "בדו"ח מוצע נציב אתיקה שיבחר בידי ועדה ציבורית, ואליו יוכל כל אדם מהציבור להגיש קובלנה כנגד חבר כנסת", מכיוון שכל הציבור יהיה שותף להכנת כללי האתיקה ולהגשת הקובלנות אמרה איציק כי תישקל חלוקת הטויטה בעיתוני הצהרים של יום שישי, על מנת שיגיעו לכל בית בישראל.
"חברי כנסת שלא יעמדו בכללי האתיקה שנקבעו, יוכנו לנקוט נגדם בסנקציות, כגון שלא יוכלו להיבחר או להתמנות לתפקיד מיוחד בכנסת כראשות ועדה וכדומה, יאלצו להתנצל במליאה, יקנסו ואף במקרים חמורים יומלץ על סיום תפקידם כחברי כנסת", אמרה איציק.
יצוין כי ביקורת נמתחה על ידי מספר גורמים בכנסת, בעקבות העובדה כי ימונה נציב נוסף לכנסת, מה שיגרור אחריו הוצאות ציבוריות רבות.
הוועדה להכנת כללי אתיקה לחברי הכנסת בראשות השופט צבי זמיר, מונתה על ידי יושב ראש הכנסת הקודמת, ח"כ רובי ריבלין, בעקבות פרשת "ההצבעות הכפולות" לפני כשנה, הוועדה אמורה להגיש ליו"ר הכנסת דין וחשבון שיציג, בחלק הראשון, את הנושאים שהוועדה דנה בהם ואת המלצות הוועדה, ובחלק השני את הנוסח המלא של קובץ כללי האתיקה לחברי הכנסת, שאמור להחליף את כללי האתיקה הקיימים היום, שינוים הדורשים תיקוני חקיקה שיצטרכו לעבור את אישור הכנסת.
השופט זמיר ציין כי "כולנו מודעים לבעיית התנהגות חברי הכנסת שמחריפה בתקופה האחרונה, בה חלה פגיעה בתדמית הכנסת ובמעמד חברי הכנסת".
לפני שהוועדה תגיש את הדין וחשבון ליו"ר הכנסת, היא מבקשת להציג את טיוטת הכללים המוצעים בפני חברי הכנסת ובפני הציבור, ולקבל הערות לגבי הכללים המוצעים. לצורך זה מופצת טיוטת הכללים בין חברי הכנסת, והיא תפורסם גם באתר האינטרנט של הכנסת, בכתובת : www.knesset.gov.il.