על פי מקורות מערביים שילמה איראן 50 מיליון דולר לבכיר החמאס חאלד משעל על מנת שיסרב לשחרר את החייל הישראלי החטוף, גלעד שליט.
המזרחן, ד"ר אלכס בליי, ראש המחלקה ללימודי ישראל והמזרח התיכון במכללה האקדמית יהודה ושומרון, אומר כי העובדה המדאיגה היא שאיראן מתחילה לסגל לעצמה גינונים של מעצמה אזורית.
"מה שצריך הרבה יותר להדאיג אותנו זה העובדה שאיראן מתחילה לסגל לעצמה התנהגות של מעצמה אזורית. מלחמת לבנון הוכיחה לנו את הקשר בציר איראן-סוריה-חיזבאללה. עכשיו איראן מוסיפה עוד זרוע שקודם ידענו עליה רק משמועות, 'בחישה' בשטחים ובאירועים של החמאס", אמר.
בליי ציין כי המדיניות האיראנית אינה נובעת מאנטי ישראליות במובן הישן של אנטישמיות, על אף שגם אנטישמיות קיימת. "ב-12 בספטמבר דיבר יו"ר האופוזיציה, בנימין נתניהו, במרכז הבינתחומי בהרצליה בנושא הלחימה בטרור ואמר מילים שצריך לחקוק. הוא אמר שנשיא איראן הוא כמו היטלר, רוצה בהשמדת ישראל ובנפילת המערב ושלארצות הברית יש מחוייבות שלא לאפשר לאיראניים להתחמש בנשק גרעיני. במילים אחרות, איראן משדרת היום בכל אמצעי שיש בידה לישראל ולמערב ואומרת שהיא כוח דומיננטי במזרח התיכון כולו וכי היא פועלת נגד ישראל בכל דרך אפשרית עוד לפני שימוש בנשק גרעיני. המסר לאמריקנים, למצרים ולאבו מאזן הוא שמי שכאן מנהל את ההצגה זו איראן".
ביחס לגובה התשלום שהעבירה איראן לחמאס אמר בליי כי לא מדובר בהוצאה גדולה במיוחד עבור מעצמת הנפט. "איראן היא אחת מיצואניות הנפט הגדולות בעולם, היא מדינה מאוד חשובה מבחינה כלכלית, ולכן בשבילם להוציא 50 מיליון דולר לצורך מטרה מדינית שהם מאמינים בה זו איננה הוצאה גדולה באופן מיוחד", ציין.