מזכ"ל האו"ם קופי ענאן מינה בכיר בשירותי המודיעין החשאי בגרמניה להיות אחראי לשיחרורם של שני החיילים שנחטפו בידי חיזבאללה, אהוד גולדווסר ואלדד רגב. כך דווח היום השבועון הגרמני "דר שפיגל".

על פי הדיווח, הנציג הגרמני, ששמו לא פורסם, הינו בעל ניסיון רב בתיווך בין ארגונים לבנוניים לבין ישראל. עוד צוין כי הנציג החל לטפל בנושא כבר בחודש ספטמבר.

בני הזוג גולדווסר אמרו ב"שבתרבות" שהתקיימה בבאר שבע אמרו "לנו אין אמצעים כספיים להציע תמורה כספית למי שיסייע בנושא, על המדינה לעשות זאת" והוסיפו "להיות הורים של חייל חטוף זה עדיין טוב יותר מאשר להיות משפחה שכולה. אנחנו מנסים להפריד את המלחמה מהמקרה האישי שלנו".

ח"כ עמירה דותן החברה בועדת החוץ והביטחון השתתפה באירוע בבאר שבע ואמרה כי חשוב לשמור על ערוץ הידברות עם העולם, "בשביל שנצליח להחזיר את הבנים החטופים הביתה, דרוש לנו סיוע של מדינות העולם ולכן חשוב מאד לשמור על ערוץ הידברות פתוח עם העולם. אנו חייבים להבין כי הצלחתינו במלחמה כנגד החמאס והחיזבאללה נעוצה ביכולתינו לתקן את הליקויים שהתגלו במלחמה בלבנון, שכן אנו חיים כאן תחת איום קיומי מתמיד שבראשו ניצבת איראן", אמרה דותן.

ביום רביעי נפגשו הוריו של אהוד גולדווסר ואשתו קרנית עם המופתי הראשי של רוסיה וסיפרו לו על שלושת החטופים. המשפחות ביקשו שינצל את מעמדו בעולם המוסלמי, באיראן ובקרב מנהיגים במדינות ערב, כדי להבטיח שהחוטפים ינהגו בחיילים בכבוד וידאגו לשלומם כמצוות האיסלם.