סוכנות אסושייטד פרס, AP, פירסמה אתמול (שבת) קלטת וידאו ובה הצלם הספרדי שלה, אמיליו מורינטי, שנחטף ושוחרר בעזה במהלך השבוע שעבר, מספר את מה שעבר עליו במשך השעות שהוחזק בהן.

בקלטת לא מספרת הסוכנות על המאמצים שהושקעו במטרה להביא לשחרורו של הצלם, אלא נאמר רק כי יו"ר הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס, ושר החוץ הספרדי, מיגל מורטינוס, שיחקו תפקיד חשוב בסיום החטיפה.

מורינטי מספר בקלטת כי ביום שבו נחטף היה אמור לצלם את מבצעי הניקיון באתרי ההתנחלויות ההרוסות ברצועת עזה. בדרכו לפגוש את מאג'ד חמדאן, העובד כמתורגמן ונהג בסוכנות AP, חסמה את דרכו מכונית מסוג פולקסווגן- גולף ממנה ירדו ארבעה חמושים רעולי פנים. הם הכריחו אותו להיכנס בחזרה איתם למכונית.

מורינטי מתאר כי כי הוחזק בתוך בית. החוטפים שמרו עליו כשהם לבושים במכנסי ג'ינס וחולצות שחורות. "כל דבר שהם אמרו לי היה בפנטומימה", מספר הצלם, "אחד סימן לי שאם אנסה לברוח הם יירו בי".

החוטפים העבירו את מורינטי, לפי הקלטת, לבית אחר במכונית לאחר שנתנו לו ללבוש בגדי נשים. "לא ראית לאן אנחנו נוסעים, אך מבחוץ שמעתי את קולות העיר עזה, הרעש של תנועת המכוניות והסירנות של מכוניות המשטרה", נזכר הצלם, "בין השומרים עלי במכונית היו שתי נשים. לאחת מהן היה תינוק שבכה ללא הפסקה, ולא משנה כמה היא ניסתה להרגיעו".

"במקום החדש, שהיה חשוך במיוחד, שמעתי את החוטפים מתווכחים בקול ובשפה הערבית, אותה אני לא מבין", סיפר, "היו שם קרוב ל-15 אנשים. לפני ששיחררו אותי העבירו אותי למבנה שהיה מכותר באנשי ביטחון פלשתינים. אחד העומדים שם אמר לי באנגלית: 'אתה בטוח עכשיו, אתה איתנו', ואז נתנו לי טלפון סלולרי ועל הקו היה שר החוץ הספרדי, מיגל מורטינוס.

"לאחר השיחה עם מורטינוס, הובא הצלם למשרדו של אבו מאזן, ומשם לאולם מלא בעיתונאים וממונים פלשתינים. בסוף אומר מורינטי: "כעת זה נראה קשה מאוד לחזור לעזה, אך אני מקווה לעשות זאת בקרוב".