תינוק בן חמישה חודשים נמצא על ידי המטפלת שלו כשהוא ללא רוח חיים. מחקירה ראשונית של המשטרה עולה כי ככל הנראה מדובר במקרה של מוות בעריסה. המטפלת ההמומה סיפרה שהשכיבה את התינוק לישון, רצתה להעיר אותו לארוחת צהריים אך ראתה שאינו מגיב. הצוות הרפואי שהגיע באמבולנס למקום החל בביצוע החייאה בתינוק אך לאחר זמן קצר קבע רופא שהגיע לבית את מותו של התינוק.



ממד"א נמסר כי בתקופת החורף ישנה עליה במספר מקרי מוות בעריסה. תסמונת מוות בעריסה הינה הסיבה השכיחה ביותר לתמותת תינוקות מגיל חודש ועד גיל שנה. והיא אחראית על 35-55 אחוז מהתמותה בגיל זה. מספר מקרי מוות בעריסה השתנה באופן חד מאז הוכנסה השכבה על הגב כהוראה חד משמעית. השכיחות בארה"ב שהייתה לפני ההשכבה על הגב כ-1.3 אלף ילדים הפכה ל-0.8 אחרי. השכיחות אינה דומה במדינות שונות למשל בהולנד מדובר על 0.3 מקרים לאלף ילדים לעומת אוסטרליה 0.9 מקרים לאלף. היחס בין בנים לבנות במקרי מוות בעריסה הינו 3:2. בישראל השכיחות לתמותת תינוקות היא על כל 10,000 תינוקות כ-4 מקרי מוות בעריסה.



מח' הדרכה של מד"א ממליצה כי במקרים של חוסר הכרה בתינוק יש לבצע בו החייאה אם אינו נושם: הנשמות בנפח שיגרום לעליית בית החזה בקצב של שתי הנשמות על שלושים עיסויים ובמקביל להזעיק את מד"א בטלפון החירום - 101.