השר אופיר פינס התפטר מתפקידו כשר המדע התרבות והספורט, עקב צירופו של אביגדור ליברמן לממשלה.



במסיבת עיתונאים, שכינס אמר פינס כי מצפונו אינו מניח לו להישאר בממשלה, "לצערי כניסתו של ליברמן לממשלה התאפשרה בגלל אובדן הדרך והמנהיגות של מפלגת העבודה. זה בהחלט לא נוח ולא פשוט להיות מחוץ לממשלה".



"הגשתי את מכתב ההתפטרות בלב כבד. רציתי להמשיך לשרת בממשלה ולהשפיע על מדיניותה ולקחת חלק בהחלטות הנוגעות לעתיד המדינה, אך לא נותרה לי ברירה אלא להתפטר", אמר והוסיף "אני מאמין באחריות קולקטיבית, אני מאמין בקבלת החלטות הרוב וכיבודן, אני מאמין בדין התנועה ובכל תקופת כהונתי ראיתי עצמי כשליח נאמן של המפלגה ושל בוחריה. מתוך אחריות זו הבלגתי לא אחת כאשר הממשלה פעלה בניגוד לדעתי, מתוך אחריות זו המשכתי לפעול לטובת תחומי האחריות שלי במדע, בתרבות ובספורט על פי מיטב הכרתי ויכולתי, מתוך אחריות זו המשכתי להיות חבר בממשלה הלא מצטיינת הזו, אולם לשום רוב אין יכולת להורות למצפון את הדרך ולהחליף את האחריות האישית".

פינס התייחס גם לשר החדש ליברמן ואמר "לצד הכתם הערכי שדבק בממשלת אולמרט עם צירופם של ליברמן וישראל ביתנו לממשלה ולקואליציה, יש גם טעם נפגם גם מהבחינה הפוליטית. אני שוב מבקש להבין מה יש בעברו של ליברמן שמכשיר אותו להיות אחראי על המודיעין האסטרטגי של ישראל, מה בדיוק האיש עשה בחייו פרט לפעילות פוליטית ומפלגתית? פרט לנוחיות קואליציונית אין שום סיבה לצרף את ליברמן לממשלה ובעבור נוחיות קואליציונית אי אפשר לוותר על דרך ואי אפשר למנות את הבלתי ראויים, יש גבול לקומבינות ולעסקאות".

השר המתפטר פינס הוסיף כי החליט להתמודד על ראשות מפלגת העבודה ב- 2007: "במפלגת העבודה בראשותי ידע כל בוחר שהוא לא יתבייש בהצבעתו" הסביר פינס את ההחלטה.