על רקע המלחמה - בחודשים יולי-ספטמבר 2006 חלה ירידה ריאלית של 3% ביצוא ההיי טק. יצוא ההיי טק (הכולל רכיבים אלקטרוניים ומחשבים , ציוד תקשורת, בקרה ופיקוח, כלי טיס ותרופות) הסתכם בכ-3.6 מיליארד דולרים. זאת לעומת הממוצע החודשי ברבע השני של השנה. כך מסרה נירה שמיר, ראש אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים, בהסתמכה על ניתוח חודשי של מצב היצוא שערך אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים.



שמיר מדגישה, כי בחודשים יולי – ספטמבר 2006 חלה נסיגה ריאלית של כ-2.5% בסך היצוא התעשייתי (ללא יהלומים), היצוא בחודשים אלו הסתכם בכ-7.2 מיליארד דולרים.לדבריה, היצוא התעשייתי בחודשים אלו הושפע מפעילותו החלקית של נמל חיפה, לצד השבתת הפעילות במפעלי התעשייה בצפון הארץ במהלך ימי הלחימה.



מנגד - למרות המלחמה חל ברבע השלישי של 2006 גידול מואץ בקצב של 4.5% ביבוא חומרי הגלם לתעשייה (ללא דלק ויהלומים). יבוא זה הסתכם בכ-4.5 מיליארד דולרים.



בתוך כך – יבוא חומרי הגלם לתעשיית מכונות ואלקטרוניקה גדל ברבע השלישי של השנה בכ-6% והסתכם בכ-1.62 מיליארד דולרים, יבוא הגומי והפלסטיקה גדל ב-11% והסתכם בכ-479 מיליוני דולרים, יבוא ברזל ופלדה גדל ב-7% והסתכם ב-359 מיליוני דולרים, יבוא מתכות אל- ברזליות גדל ב-7% והסתכם ב-242 מיליוני דולרים, יבוא הכימיקלים גדל ברבע השלישי של השנה ב-4% והסתכם ב-801 מיליוני דולרים, יבוא מוצרי מזון גדל ב-1% והסתכם ב-274 מיליוני דולרים.



מנגד חלה ברבע השלישי של השנה ירידה של 3.5% ביבוא בדים וחוטים שהסתכם בכ-157 מיליוני דולרים, כן חלה ירידה של 4.5% ביבוא מוצרי עץ שהסתכם בכ- 87 מיליוני דולרים, וירידה של 1% ביבוא חומרי גלם לתעשיית הנייר שהסתכם בכ-168 מיליוני דולרים.



מהניתוח של התאחדות התעשיינים עולה, כי נסיגה ריאלית חדה של כ- 8%, נרשמה ברבע השלישי של השנה ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית, היצוא הסתכם בכ-1.76 מיליארד דולרים. זאת לאחר גידול ריאלי של 6% ברבע השני השנה, (מדובר בכימיקלים וזיקוק נפט (למעט תרופות), מכונות וציוד, מנועים וציוד חשמלי).



בנוסף, נרשמה ברבע השלישי של השנה נסיגה ריאלית של כ-0.5% ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית, יצוא קבוצה זו הסתכם בכ-512 מיליוני דולרים. זאת לאחר עלייה של 2.3% ברבע השני השנה. (מדובר בענפי המזון והמשקאות, טקסטיל הלבשה ועור, עץ, ריהוט, נייר ודפוס).



מנגד, עלייה ריאלית של כ-5.5% נרשמה בחודשים יולי – ספטמבר 2006 ביצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת מסורתית, יצוא קבוצה זו הסתכם בכ-1.3 מיליארד דולרים. זאת לאחר גידול מהיר 5.9% ברבע השני השנה. (מדובר בכרייה, חציבה ומינרלים, מוצרי גומי ופלסטיק, מתכת בסיסית ומוצרי מתכת).



מניתוח היצוא (ללא יהלומים) לפי יעדים גיאוגרפיים עולה כי ברבע השלישי של השנה, נרשמה עליה של 3% במונחים דולריים ביצוא למדינות אסיה. מנגד חלה נסיגה דולרית של 1.4% ביצוא לארה"ב, ונסיגה של 1.6% ביצוא למדינות האיחוד האירופי , זאת לצד נסיגה משמעותית של 5% ביצוא ליתר מדינות העולם.