נשיא בית המשפט העליון היוצא, השופט אהרן ברק, יקבל הבוקר תואר דוקטור לשם כבוד מטעם התנועה ליהדות מתקדמת, אף שבקרוב הוא אמור לכתוב פסק דין בעתירה שהגישה התנועה לבג"ץ, כך מדווח 'הארץ'.
יו"ר התנועה להגינות שלטונית, מרדכי איזנברג, תקף אתמול את ברק על הסכמתו לקבל את התואר, וטען כי מדובר בקבלת טובת הנאה מאחד הצדדים להתדיינות משפטית. בהנהלת בתי המשפט אישרו את עובדות המקרה, אך טענו כי ברק אינו מתכוון לכתוב את פסק הדין ושככל הנראה הוא יוחלף על ידי שופט אחר לאחר שתסתיים תקופת עבודתו כשופט.
"הארץ" ביקש לקבל את תגובתו האישית של ברק, אך נענה בשלילה. עם זאת, גורמים משפטיים ששוחחו עמו אמש אמרו כי הוא הבהיר, שאינו מתכוון לכתוב את פסק הדין עד לסיום תקופת שלושת החודשים. מהתנועה הרפורמית נמסר, כי הענקת התואר נדחתה, לפי דרישתו של ברק, עד לאחר פרישתו מנשיאות בית המשפט.