ברשות הפלשתינית ציינו שנתיים למותו של ערפאת, מייסד ה'פתח', מנהיג אש"ף לאורך עשרות שנים וראש הרשות הפלשתינית הראשון. בתוך כך, תיאוריות הקונספירציה באשר לנסיבות מותו של ערפאת אינן חדלות מלהתקיים ולפרוח. ראש המודיעין הכללי ב"גדה המערבית" תוופיק טיראווי הודיע, כי הנושא עדיין נחקר ונגבות עדויות מגורמים שונים. החמאס וועדות ההתנגדות העממית דורשים להעמיק לחקור בפרשה, ועל כולם מוסכם, כי ערפאת לא מת מוות טבעי אלא נרצח בידי ישראל בדרך זו אחרת.



יועצו של ערפאת במשך 15 שנים, בסאם אבו שריף מוסיף נופך מיוחד לתיאוריות הקונספירציה הפלשתיניות. לטענתו ערפאת מת "מוות בנשיקה", לא במשמעות המטפורית של הביטוי, כי אם בנשיקה שהחדירה רעל לגופו. אבו שריף עוד מוסיף, כי התריע במכתב מיוחד לערפאת כבר ב- 5 ביוני 2002 מפני המזימה לרוצחו בהרעלה. יתכן לדבריו שההרעלה התרחשה ב- 27 בספטמבר 2003 בעת ביום בו פגש ערפאת משלחת ובה מאתיים איש, רובם נשים. ערפאת לחץ את ידיהם ונשקם, ונראה, כך לגרסת אבו שריף הורעל ערפאת בנשיקה או בחיבוק. הוכחה לטענתו מביא אבו שריף מ"העובדה" שלאחר אירוע זה ערפאת נחלש, חלש וירד משמעותית במשקל.



לאבו שריף יש גם הסבר לעילת הרצח – "הישראלים רצחו את ערפאת כיוון שהוא סרב להסכים להסדרים החלקיים שהוא הציע וסרב לוותר על הקמת מדינה פלשתינית בעלת ריבונות מלאה בשטחי 67' שבירתה ירושלים".