פירוק מאהל המחאה של המילואימניקים בסוף השבוע אינו מעיד על כך שהרמנו ידיים אלא על שינוי טקטיקה, כך אומר אחד ממנהיגי מחאת המילואימניקים, רוני צוויגנבוים. "התרענו שהמאבק לא ייגמר עד שייגמר אבל הגענו למסקנה שהכוחות שאנחנו מבזבזים בהחזקת מאהל המחאה מונעים מאיתנו לעשות דברים שיתנו תוצאות טובות יותר", הוא אומר בראיון לערוץ 7.
לדבריו, "נוח לאנשי רה"מ שר הבטחון והרמטכ"ל להגיד המילואימניקים נשברו, אבל הדברים עוד ייראו בשטח". לפי שעה בכוונתם להתמקד בגביית עדויות שיוציאו את האמת לאור, ולפרסמן בעתונות בתקשורת באינטרנט וגם 'נמשיך להפגין'.
המחאה נתנה תוצאות והיא משפיעה בין היתר על לקיחת אחריות בצבא. כמו התפטרות אלוף פיקוד הצפון לשעבר ושל גל הירש. יחד עם זאת אלו הם בגדר ה"ש.ג.", אומר צוויגנבוים, וכי "שר הבטחון רה"מ והרמטכ"ל הם אלו שצריכים לקחת אחריות על כשליהם".
מינויי הרמטכ"ל וקידום הקצינים בטרם סיימו ועדות הבדיקה את עבודתן גרמה להפתעה 'בלשון המעטה' אומר צוויגנבויים. "הרמטכ"ל ביקש מאלופים במיל' לחזור לצבא ולחקור, הוא מינה את החוקרים והם הגישו מסקנות ועכשיו הוא בכלל לא מתייחס אליהן. נאמר שם במפורש ששתי אוגדות לא תפקדו, שבוע לאחר מכן הרמטכ"ל לוקח את האוגדונרים ומקדם אותם לתפקיד אחר? זה לא נתפס".
לדבריו יש להתייחס לדרגים הגבוהים שנכשלו כפי שמתייחסים לחייל פשוט שנכשל. "כשחייל פשוט עושה טעות המפקד אומר לו: עשית טעות, קח אחריות, זה העונש. כך זה מקובל. אבל כשזה מגיע לדרגות הגבוהות זה לא נעים ולא נוח, ואיש לא אשם".
צוויגנבוים אינו מצפה כי בהתפטרותם של רה"מ שר הבטחון והרמטכ"ל, תהפוך מדינת ישראל בתוך יום ל"מדינה ורודה שהכל בה בסדר ושכל הבעיות נפתרו מא ועד ת". אבל זו התחלה, "כשהמנהיגים לוקחים אחריות, גם הציבור לוקח אחריות. בסופו של דבר זו לא פוליטיקה אלא אלו הם חיינו ובגלל ה'פוליטיקה' יש 160 הרוגים. כדאי שידעו זאת. זו תהיה החוליה הראשונה בשרשרת לתיקון שצריך להעשות במדינה".
המילואימניקים לדבריו דורשים גם הקמת ועדת חקירה ממלכתית שתמונה בידי בית המשפט "זו הדרך הדמוקרטית, הטובה והיעילה ביותר לחקור את האמת ואנחנו מחכים לרגע".