ביומן הצהרים של ערוץ 7 שוחח בכיר חיל האוויר לשעבר, תא"ל רן פקר, על דו"ח אלמוג ומסקנותיו.



לדברי תא"ל פקר נכון עשה תא"ל הירש כשפרש שכן מדובר בתקלה מבצעית קשה שלא ניתן לעבור עליה לסדר היום, תקלה בעקבותיה נחטפו החיילים ונהרגו שמונה חיילים.



עם זאת באשר לטענת משפחות החטופים שגם הממונים על הירש צריכים לשאת באחריות מזכיר פקר את פרישתו של האלוף אדם מכהונתו כמפקד פיקוד צפון. את הוא סבור שעל הדרג הבכיר בצה"ל להישאר קר מול המסקנות ולא לפטר מכל הבא ליד. זאת עד לקבלת המסקנות הכוללות הצפויות כבר בקרוב, לדבריו בתוך חודש ימים.



לדבריו, גם אם יעזוב הרמטכ"ל את תפקידו כל המועמדים להחליפו אינם אלא משויכים למערכת, ואכן, לאחר פרסום המסקנות, ולא לפניהם, יהיה על כל האחראים לקחת אחריות לביצועיהם. באשר לרמטכ"ל מציין פקר, שהיה מפקדו של חלוץ את איכותו כקצין וכטייס מעולה, והוא סבור שאם אכן המסקנות יטילו עליו את האחריות הרי שהוא "יהיה הראשון להצדיע וללכת הביתה". עם זאת לטעמו מדובר במהלך שיוכל להתרחש אך ורק אחרי המסקנות ולא לפניהם, אז זקוק הצבא ליציבות ולהמשכיות. "לכל החכמים שאומרים שהרמטכ"ל צריך ללכת, אני שואל אותם, למרות שכולם ידידי, אם לא הוא אז מי כן?".



"חילות היבשה הגיעו למלחמה באופן לא טוב. היו תקלות בביצועים, בתכנונים, במחסנים ועוד. כעת יש לבחון את הדברים ולתקן. כל המועמדים להחלפה היו בכירי המערכת. לכן צריך להמתין ולקבל את מסקנות החקירה ורק לאחר מכן להחליט החלטות".

להאזנה לראיון