כ-200 בני שבט המנשה צפויים לעלות מחר לישראל. ביומן ערוץ 7 שוחח הרב אליהו אביחיל על הפרשה והסביר שלא הייתה כל בעיה ביהדותם של העולים והם חייבים הליך של גיור, ע"פ המקורות ההלכתיים, והם מצידם מקבלים את ההליך בלב שלם.
לדברי הרב אביחיל הבעיה שעיכבה את העלאתם ארצה מקורה היה בהחלטת הממשלה ההודית שבעיניה הליך הגיור המתבקש הוא הליך של המרת דת האסור שם.
הרב מבהיר שאנשי המנשה "שומרים על יהדות יותר מיהודים רבים אחרים שמגיעים מרוסיה או ממקומות אחרים", אומר הרב ומתאר חיי קהילה יהודיים לחלוטין עליהם שמרו אנשי השבט מתוך תפיסתם שייעודם הוא לעלות לארץ ישראל מתוך יהדות שלמה. עם זאת, כאמור, ע"פ התלמודים, הירושלמי והבבלי, קיימות בעיות מסוימות בסוגיות אישות או בשאלת ניתוקם מהתורה שבעל פה. כיוון שכך הם מוצרכים לעבור הליך גיור.
הרב אביחיל קובע שאופיים הטוב והנוח של יהודי שבט המנשה, מסירות, נאמנות, הסתפקות ועוד מקל מאוד על הליך קליטתם עד כדי הבעת הערכה רבה באותות מצוינות במסגרות השונות, המקצועיות והצבאיות, בהן הם נמצאים.
לשאלת המראיין, יגאל שוק, התייחס הרב לעדות נוספות שעלו ולטעמו לו היו כולם מחויבים בהליך גיור דומה היה הדבר מועיל להם עצמם מאוד שכן הליך זה היה הופך את שילובם בתושביה היהודיים של המדינה לטוב יותר. זאת תוך היכרות עם תכני היהדות ועוד.
לאחר 3 שנות המתנה יעלו מחר בני מנשה
בתום תלאות בירוקרטיה מול הממשלה ההודית משך שלוש שנים יעלו מחר ארצה כמאתיים בני שבט המנשה. הרב אביחיל מספר על השבט השב למכורתו.
- 1 דקות