שר הביטחון עמיר פרץ אומר כי ישראל תכה בטרור בעוצמה קשה וכואבת אם לא יתחזקו המתונים ברשות הפלסטינית. כי בהערכת מצב בהשתתפות ראשי מערכת הביטחון אמר פרץ כי ישראל ממשיכה את מדיניות הלחץ בדרום ותכין תכניות מבצעיות חדשות ותקיפות.
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר בדרכו מלוס-אנג'לס לישראל כי הוא דוחה את הקריאות לצאת ל"חומת מגן שנייה" ברצועת עזה. "המלחמה נגד הקסאם אינה זבנג וגמרנו. מבצע חומת מגן לא פתר בצורה מלאה את איום הטרור מיהודה ושומרון", אמר אולמרט.
השר גדעון עזרא קורא לנצור את האש ברצועה למשך עשרה ימים באופן חד צדדי.לדבריו, הדבר יפעיל לחץ על הפלסטינים להפסיק את ירי הקסאמים. "אי אפשר להמשיך את הפינג פונג הזה של התגובות, שרק מדרדר את המצב, חייבים לצאת מהסחרור". כך דווח בגל"צ
יושב ראש ועדת חוץ וביטחון לשעבר ד"ר יובל שטייניץ הרצה בקיסריה לבכירי התעשייה האוירית ואמר כי במקום להעניק לתשתיות הטרור בדרום לבנון ובעזה טיפול שורש קרקעי, העדיפה ישראל בשני המערכות להתמקד באש אווירית וארטילרית במטרה להקשות על משגרי הרקטות. לדבריו, "נטישת תרבות ההכרעה הצבאית בצה"ל ובצמרת המדינית אחראית לכשלונות בצפון מול הקטיושות ובדרום מול הקסאמים".