אנחנו לא פולשים, אלא קורבן, בדיוק כמו המפונים, כך אומר מנהל בית ספר שדה שקמים בניצן, יאיר פרג'ון. פרג'ון מתייחס לפרסום לפני מספר ימים לפיו בנית ישוב הקבע בניצן מתעכבת בגלל סירוב המדריכים בבית הספר להתפנות מהשטח המיועד לבנית ישוב הקבע עבור המגורשים.
מדובר בבית ספר שדה שקמים השוכן מאז 1983 "בבית הערבי" בלב שטחו של הישוב ניצן, מקום בו יקום ישוב קבע למגורשים. בסמוך לשטח בית הספר נמצאים הקרוואנים והצריפים שמהווים מגורי הצוות המונה כעשרים איש.
פרג'ון אומר כי עוד לפני ההתנתקות כשהמדינה נערכה לקלוט בשטח ניצן את המגורשים הוא פנה אל הרשויות כדי לטפל מבעוד מועד בפינוי מגורי הצוות המתגוררים בקרוואנים על השטח שמיועד לבנית הקבע של המגורשים. לדבריו ניהל מו"מ במשך תקופה ארוכה עם משרד השיכון ועם ראשי מינהלת סל"ע כדי להביא את הנושא לידי פתרון עוד בטרם יגיעו המגורשים.
"הוצע לנו שטח חלופי מחוץ למשבצת החכורה לנו כדין ממינהל מקרקעי ישראל אך השטח גובל בשמורת הטבע, אנחנו דתיים של שמורת טבע ולא נפגע בה. לא הסכמנו לעבור לשם", אומר פרג'ון. הוא מוסיף כי לפני כחודשיים התקיימה פגישה אצל מנכ"ל משרד השיכון וסוכם כי במקום שטח של 700 מ"ר ישאר בידיהם שטח של 300 מ"ר ו5 קרוואנים. "לפתע לפני 10 ימים אמרו לנו אין כסף ועומדים לרשותנו רק 200 מ"ר. אמרנו להם ללא הרף כי איננו מעונינים להתקע פה ולהפריע למי שכבר נפגע בגירוש. בקשנו שיקדמו את הפתרון עבורנו, שאנחנו מוכנים מחר לפנות את השטח אם ימצא פתרון. השופל הגיע ונתקע אצלנו, כמו שחששנו".
פרג'ון מדגיש כי למדריכים ולמגורשי גוש קטיף יש אינטרס משותף, להביא את הנושא לפתרונו. יתירה מכך הוא מוסיף "ברגע שהם הגיעו לאזור, אנחנו ארחנו את המתנדבים הראשונים שהגיעו לסייע להם, כשהיו כמאה משפחות של מפונים שימשנו עבורם כמתנ"ס ופתחנו את שערינו עבורם".
פרג'ון מוסיף כי עד עתה לא הגיעו עימם להסכם כלשהו וכי אתמול קיבל מכתב מהיועצת המשפטית של המינהלת הדורש מהם להתפנות באופן מיידי, לפיכך הם החליטו לצאת למאבק משפטי.
