זכיונן של תחנות הרדיו האיזוריות, לא יחודש, ומהיום הן נחשבות למפירות חוק ומוגדרות 'פיראטיות'. זאת לאחר שהן סרבו לשלם את אגרות התדרים בסכום כולל של 7.5 מליון שקלים. כך דווח בעיתון דה מרקר.
אמש נערך דיון במועצת הרשות השנייה לטלוויזה ורדיו בו נקבע על ידי היו"ר נורית דאבוש ו-12 חברי המועצה, בשיתוף משרדי התקשורת והאוצר כי זכיונות התחנות האזוריות לא יוארכו בעוד שלושה חודשים, לאחר שהתחנות הודיעו כי לא ישלמו את חובן למדינה בגין התדרים. בעבר הפחיתה שרת התקשורת לשעבר דליה איציק את החוב בכ-50 אחוז, מכ-15 מליון שקל לכ-7.5 מליון שקל בלבד.
עד כה, מזה תשעה חודשים, נהגה הרשות השנייה להאריך את הזיכיון בשלושה חודשים בכל פעם בשל חובן למדינה. הפעם, דרשה מהן דאבוש להגיע להסכם עם המדינה על הסדר חובן. ברשות השנייה ובמשרד האוצר סירבו להמשיך בהארכת הזיכיונות לתחנות ללא הסדרת החוב, שכבר נגרר לאורך 8 שנים.
לטענת תחנות הרדיו המדינה היא זו שהפרה את תנאי הזיכיון שניתן להן, ולכן אל שילמו עד כה את חובם בגין האגרות. לטענתם המדינה לא עמדה בהבטחתה ולא הצליחה למגר את תופעת תחנות הרדיו הפיראטי בישראל, שגם כיום קיימות כ-200-150 תחנות פיראטיות בישראל.
לאחר שהתקבלה למעשה כבר החלטה, לאחר שהוסכם על טיוטא בין התחנות לאוצר, קיימת הערכה שהתחנות יחתמו עליה בימים הקרובים ובכך יביאו לסיום הפרשה. זאת למרות טענת התחנות כי אין להם מהיכן להביא את הכסף ולסגור את החוב למדינה.