חמישה ארגוני טרור מציעים להפסיק את התקפות הקאסם לעבר ישראל בתמורה להפסקת פעילות צה"ל בעזה וביהודה ושומרון. קצינים בכירים אמרו השבוע כי הפסקת פעילות צה"ל בעזה תגרום נזק קשה ותתן למחבלים להתחמש לקראת עימות נוסף.

 המחבלת המתאבדת שהתפוצצה אתמול סמוך לג'בלייה היא אם לתשעה ילדים, וסבתא ל-30 נכדים. בנה אמר אתמול "אני מאוד גאה במה שהיא עשתה. אללה הוא אכבר, בקלטת שצולמה נראתה המחבלה אומרת כי מקדישה את מותה לאסירים, לחמאס ולהנייה.

שעות אחדות אחרי מותו מפצעיו של תושב שדרות יעקב יעקובוב, ממטח הקאסם, מתחו קצינים בצה"ל ביקורת קשה על המהלך המתוכנן של שר הביטחון להפסקת אש בדרום.



הקצינים, מפיקוד הדרום המכירים היטב את הגיזרה אומרים שצה"ל צריך לנצל את הגיבוי שיש לו ולפעול בתקיפות ובעוצמה נגד ארגוני הטרור ברצועה "אסור להסכים עכשיו להפסקת אש", אומרים הקצינים. הדברים נאמרו לאחר שאמש קיים שר הביטחון, עמיר פרץ, דיון עם בכירים במערכת הביטחון בנוגע להתפתחויות ברצועת עזה. בדיון קיבל פרץ עדכונים על האירועים בלבנון.