אמש הסתיימה פסגה של מדינות ברית נאט"ו שהתקיימה בלטביה. הפסגה עסקה בלחימה נגד הטרור באפגניסטן ובהתארגנות של צבא נאט"ו אשר נטל לידיו את האחריות למיגור הטרור באפגניסטן.בפסגה החליטו מדינות ברית נאט"ו להקצות יותר כסף יותר תחמושת וגם להגדיל את סדר הכוחות מ 20אלף חיילי ל 34 אלף וזאת כדי להתמודד עם המלחמה בטרור.
כזכור ארה"ב יצאה למלחמה באפגניסטן נגד אל קעידה והטאליבן אחרי פיגועי ה 11 בספטמבר.
בשנה האחרונה חלה עליה בטרור באזור, אומר המומחה הבטחוני, אל"מ במיל' ד"ר גידי נצר בראיון לקובי פינקלר ביומן ערוץ 7 . לדבריו, מהנתונים שבידיו עולה כי בשנת 05 נרשמו קרוב ל 130 פיגועים בחודש באפגניסטן ועירק, ומינואר 06 ועד עתה, חלה עליה במספר הפיגועים והיא עומדת על כ 650 פיגועים לחודש.
נצר מוסיף, כי ארגוני אל קעידה וטאליבן מתבססים באזור וואזיריסטן, בשטח של דרום אפגניסטן ופקיסטאן, וכי ידוע למקורות מודיעיניים אירופיים ואמריקנים, כי הטאליבן מתכנן מתקפת קיץ גדולה מאד בסדר גודל של 12 אלף לוחמים, במרחב קאבול וקנדהאר באפגניסטן. צבא נאט"ו נערך להתמודד עם האיום הזה והוא שיפעל באפגניסטן עד לחיסולה של בעיית הטרור שם.
בעירק המצב דומה למערכת וולקנית על סף התפרצות, אומר נצר. ייתכן שתשתרר שם אנרכיה אבל ייתכן שהשיעים הסונים והכורדים יבינו שאין מוצא ויחלקו את עירק לשלושה חלקים וכל אחד מהקבוצות תלחם להשגת אוטונומיה. במקרה כזה השפעתה של אירן צפויה להתחזק באזור דרום עירק.
נצר מציין כי כבר היום מזהים התערבות איראנית במרחב השיעי של עירק. אין ספק שככל שהמערכת תתחזק, בעירק ימצא גרעין מיליטנטי דתי קיצוני שמפעיל טרור ללא גבולות של זמן ואמצעים.
"אם עירק לא תתייצב וארה"ב תצא מעירק, הראשונה לספוג את הטרור מתוך עירק היא ירדן. המשמעות היא שטרור שיגיע מאירן עירק וסוריה לתוך ירדן, יש לו פוטנציאל לחצות את הגבול הירדני ישראלי. ישראל צריכה להערך לכך שלא ירחק היום ונציגיו של הטרור המונע היום על ידי האיראניים יימצאו בעזה.".
לדברי נצר, אם ידיעות והערכות שיש קשר בין הטרור העירקי המופעל בידי איראניים לבין החיזבאללה בלבנון, פירושו כי ישראל תצטרך להתמודד עם טרור מלבנון, עזה והתערבות סורית. הדבר יוכיח כי הקשר המכונה 'הקשת השיעית איראנית' , שהיא קשת בעייתית ביותר, לא רק עבור ישראל אלא גם מבחינה גלובאלית, הוא מעשי מאד ואין לו גבולות זמן ואמצעים.