סקר חדש שנערך באחרונה בקרב 800 פלשתינים ביוהודה ושומרון, רצועת עזה וירושלים ע"י ארגון Near east consulting בדק את עמדת הציבור בנוגע לתפקוד הממשלה הנוכחית במספר נושאים כמו אכיפת שלטון החוק, המלחמה בשחיתות, הנושא הכלכלי, יחסי חוץ, זכויות אדם וייצוג כלל הפלשתינים.



עפ"י הסקר יותר מ- 50% מהפלשתינים אינם מרוצים מתפקוד הממשלה הנוכחית. 25% מהנבדקים אמרו, כי תפקוד הממשלה הוא גרוע ביותר, 34% טענו, כי התפקוד גרוע, 30% תיארו אותו כטוב ו- 11% אמרו, כי תפקוד הממשלה הוא טוב מאוד.



באשר להתפלגות הנבדקים, 60% מתושבי הגדה אמרו, כי תפקוד הממשלה גרוע, לעומת 58% מתושבי הרצועה. 21% מתומכי החמאס אמרו, כי תפקוד הממשלה גרוע לעומת 73% מתומכי הפת"ח ו- 56% מהג'יהאד האסלאמי. נתון נוסף שעלה מהסקר, 69% מתומכי החמאס העידו, כי חייהם הפכו ליותר קשים מאז עלה החמאס לשלטון.



מהסקר עולה גם, כי 76% מהפלשתינים סבורים, כי מזכ"ל הפת"ח בגדה, מרוואן ברג'ותי יכול להנהיג את העם הפלשתיני לעומת 13% הסבורים שאין ביכולתו להנהיג את העם, 11% אמרו שיש לו יכולת בינונית לכך.



באשר לאבו מאזן, הרי ש 61% מהפלשתינים טוענים,כי הוא עדיין יכול להמשיך להנהיג את העם, 18% סבורים,כי הוא מפגין יכולת בינונית בנושא, ולדעת 21% אין ביכולתו להנהיג את העם. במקום השלישי עומד ראש הממשלה הנוכחי, איסמעיל הנייה. 61% מהנשאלים אמרו, כי הנייה יכול להנהיג את העם, 13% טענו, כי יש לו יכולת בינונית, ו- 26% סברו שאין הוא יכול להנהיג את העם הפלשתיני.